Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Najuspješnije prvotravanjske šale

spageti

Prvi je dan travnja rezerviran za prvotravanjske šale, a neke od najuspješnijih i danas se pamte.

U New Yorku je davne 1878. objavljen članak da je slavni znanstvenik Edison izumio food machine, stroj za hranu, koji će riješiti problem svjetske gladi jer, kojeg li čuda, zemlju pretvara u pšenicu, a vodu u vino.

BBC je 1. travnja 1957. objavio fotografiju i vijest o uspješnoj berbi špageta u Švicarskoj. Na upit zainteresiranih o tome kako da i sami uzgoje drvo na kojem rastu špageti, novinari su strpljivo odgovarali da je dovoljno nekoliko špageta umočiti u sok od rajčice i nadati se najboljem. U američkim je novinama 1998. osvanuo oglas u kojem je fast-food lanac Burger King obavještavao građane da na jelovniku imaju novo jelo - left-handed whopper, odnosno hamburger stvoren po mjeri više od 32 milijuna ljevorukih Amerikanaca.

Među najoriginalnijim prehrambenim prvotravanjskim smicalicama bila je i ona britanskog lanca supermarketa Tesco. Oni su 2002. objavili oglas da se u njihovim dućanima mogu kupiti whistling carrots, neobične genetski modificirane mrkve, koje zahvaljujući posebnim zvučnim rupicama u trenutku kad su kuhane, počinju zviždati.

Stanovnici Novog Zelanda povjerovali su pak u prvotravanjsku šalu da je uveden novi zakon koji će u njihovoj zemlji zabraniti mobitele. Pamti se i vijest jedne nizozemske televizijske postaje koja je objavila da se čuveni kosi toranj u Pisi - srušio.

RPŽ/SD

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2