Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Lažna vijest: Engleski znanstvenici klonirali dinosaurusa?

apostaurus beba

Znanstvenici su izvadili DNA iz očuvanog Apotaurus fosila, koji je bio eksponat u muzeju sveučilišta. ''Nojevi dijele puno genetskih osobina s dinosaurusima'', rekao je dr. Gerrard Jones, profesor biologije na LJMU i voditelj ovog projekta. Beba Apatosaurus, nazvana 'Spot' trenutno je u inkubatoru University's College of Veterinary Medicine, piše portal news-hound.org, inače portal koji često donosi i lažne informacije.

''Mikrostruktura ljuske jajeta je gotovo identična onoj od Apatosaurusa. To je jedan od razloga zašto je kloniranje prošlo tako savršeno'', rekao je Jones.

Znanstveni krugovi ističu kako je ovo kloniranje dinosaurusa prekretnica u genetskom inženjeringu. ''Mislio sam da se ovakve stvari mogu dogoditi samo u filmovima'', rekao je Gemma Sheridan, ''ali mi smo to napravili stvarnim. Kloniranje je privuklo veliku pozornost raznih aktivista za prava životinja i vjerskih skupina. Oni tvrde da je kloniranje životinja neetično i nemoralno''.

Predsjednik PETA-e Craig Harmer kritizirao je znanstvenike zbog oživljavanja potencijalno opasne prijetnje nove vrste. ''Ti znanstvenici su doveli životinju iz jurskog doba, da bi gledali kako se pati''.

No unatoč kritikama znanstvenici tvrde kako su mogućnosti koje nudi kloniranje dinosaurusa beskrajne. ''U roku od deset godina mogli bismo repopulirati svijet dinosaurusa'', ističu znanstvenici

RPŽ/B

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2