Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Prekid vatre u Siriji; pregovori počinju 7. ožujka

sirija vojnik

Skupina za nadzor prekida vatre u Siriji na sastanku u subotu poslije podne u Ženevi procijenit će kako se poštuje sporazum koji je na snagu stupio u petak u 23 sata, najavio je posebni izvjestitelj UN-a za Siriju Staffan da Mistura i predložio da se mirovni pregovori održe 7. ožujka. 

Agencije javljaju da je mir zavladao u okolici Damaska i Alepa, drugog najvećeg grada u Siriji koji je u rukama pobunjenika. Nevladina udruga, Opservatorij za ljudska prava (SOHR) navodi da rusko zrakoplovstvo, koje je saveznik predsjednika Bašara al-Asada, nije izvelo nijedan napad od ponoći.

Mir je zavladao u pokrajinama Homs i Hama, prenosi agencija AFP citirajući SOHR.

De Mistura je najavio noću na subotu da bi idući mirovni pregovori o Siriji trebali početi 7. ožujka u Ženevi, javlja agencija Reuters. Na konferenciji za novinare održanoj u Ženevi nakon što je videovezom Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku najavio mirovne pregovore za ožujak, Mistura je kazao da prekid vatre nadziru centri u Sjedinjenim Državama, u Rusiji i Ženevi.

Prvi sastanak održan jučer

Prvi sastanak skupine za nadzor prekida vatre u Siriji održan je u petak u Ženevi, nekoliko sati prije nego je na snagu stupio prekid vatre na koji su se obvezali sirijski režim i stotinjak pobunjeničkih skupina. Prekid  vatre nisu prihvatile teroristička skupina takozvana Islamska države, niti Fronta Al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide. Vođa Al Nusre najavio je nove napade na režim.

Pregovori između Asadova režima i oporbenih pobunjeničkih skupina bili su otkazani početkom veljače zbog velike ofenzive koju je Asadova vojska pokrenula uz potporu ruskih zračnih udara protiv pobunjenika.

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je jednoglasno pozvalo sve strane u građanskom ratu u Siriji da poštuju uvjete američko-ruskog sporazuma o prekidu vatre. Taj je zahtjev uvršten u rezoluciju koju su zajednički izradile Rusija i SAD i kojim se pozivaju vlada i oporba na mirovne pregovore pod okriljem UN-a.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03