plenkovic200313

Od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna, objavio je danas predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

- Od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, kazao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.

Kazao je da će se primijeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se online nastava.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti, ali nastava se obustavlja na dva tjedna.
Isti režim je za vrtiće i fakultete.

Ministar zdravstva RH Vili Beroš izvijestio je jutros da je su u Hrvatskoj zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Podsjetimo, jučer navečer potvrđena su tri novooboljela, dva iz Pule te jedan iz predgrađa Petrinje. S današnja četiri broj zaraženih se popeo na 31.

Alemka Markotić, ravnateljica klinike Fran Mihaljević, istaknula je kako svi imaju blaže simptome bolesti. Markotić je ponovila je da se građani moraju odgovorno ponašati, pozvala je građane da izbjegavaju okupljanja i putovanja koja nisu nužna i mogu se odgoditi. "Više pozitivnih posljednjih dana bilo je iz ugostiteljstva. Mislim da sam dovoljno rekla", kazala je danas prof. Markotić.

RPŽ/H