fran mihaljevic_bolnica_2020

Da se pojavio prvi zaraženi pacijent koronavirusom potvrdio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković. Pacijent se nalazi u klinici 'Dr. Fran Mihaljević', a prethodno je bio u Milanu.

"Njegova je bolest blažeg oblika. Riječ je o mlađem čovjeku, bolest je blažeg tipa. On se zasad osjeća dobro," rekao je premijer Plenković nakon sastanka Kriznog stožera.

"Dobili smo rezultate testiranje hrvatskog državljana koji je boravio u Milanu od 19. do 21. veljače. On pokazuje znakove blaže bolesti, poduzimamo mjere opreza. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je on ostvario. Riječ je o bolesti koja je slična gripa i ne očekuju se veće komplikacije od onih u slučajevima gripe. Za one koji su bili u kontaktu s njim organizirat ćemo karantenu," rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je i kako još nisu poznati nalazi devet radnika iz Italije koji su smješteni u Rijeci. "Ne pokazuju znakove zaraze, osim jednom muškarca koji kašlje već tri tjedna što ne dovodimo u vezu s koronavirusom", rekao je Beroš.

RPŽ/24sata