svecenicka reprezentacija

Nogometnom utakmicom između Vatrenih i nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika u Sisku je 26. svibnja obilježena 20. obljetnica postojanja svećeničke reprezentacije. Sav prihod s utakmice bio je namijenjen stipendiranju studenata iz socijalno ugroženih obitelji.

Svećenička reprezentacija, koja djeluje kao jedna od reprezentacija HNS-a, prvu je utakmicu odigrala 24. travnja 1995. u Sisku kada je pobijedila reprezentaciju svećenika Austrije 1:0.

Reprezentacija svećenika je sudjelovala na devet europskih prvenstava na kojima je osvojila dvije zlatne, tri srebrne, dvije brončane medalje i dva četvrta mjesta. Svećenicima i Vatrenima, koji su se spremno odazvali akciji, zahvalili su sisački biskup Vlado Košić i župan Ivo Žinić.

Za humanitarnu je utakmicu prodano više od 3.000 ulaznica.

Treba istaknuti kako je za reprezentaciju hrvatskih svećenika nastupio Goran Antunović, svećenik salezijanac, porijeklom iz župe Lovnica (Gornja Lovnica), a koji trenutno djluje u župi Marije Pomćnice na Knežiji.

Sastavi:

Vatreni: Mrmić, Brajković, R. Kovač, Tudor, M. Cvitanović, Šarić, Jurčić, izbornik hrvatske reprezentacije N. Kovač, Živković, Vlaović, Balaban, Pavlović, Ivančić, Krpan, Babić, Tokić, Komljenović, Mužek, Kozniku, Špehar i Bule, izbornik Zorislav Srebrić.

Za svećenike su nastupili:  Jelečević, Starčević, Stojko, Matošević, Crnjak, Banfić, Ćubelić, Parlov, Blažon, Relota, Dukić, Mađer, Juraković, Brizić, Žinić, Tomić, Antunović i Horvat.