zadar forum vaterpolo

Zadar - Prema podacima s klimatoloških postaja DHMZ-a, od jučer u 7 sati do danas u 7 sati osobito obilne kiše bilo je na Silbi, gdje je palo 217,5 litara kiše po četvornome metru, što je oko četvrtine prosječne količine za cijelu godinu, te na Istu - čak 294 litre, što je rekordna 24-satna količina oborine u srpnju.

Motritelj Emil Lukin sa Silbe javio je da je jučer od 7 do 17 sati, kada je obavio izvanredno mjerenje, palo 114,2 litre, a od 17 sati do danas u 7 sati novih 103,3 litre. Prosječna srpanjska količina je 29,4 litre, što znači da je samo tijekom 24 sata palo oko 7 puta više kiše od prosječne za cijeli srpanj. U dosadašnjem srpnju, do danas u 7 sati u Silbi je pala 341 litra kiše, a prosječna godišnja količina je oko 843 litre.

Jutros se nebo srušilo na Zadar pretvarajući ulice u rijeke i stube u slapove. Na Jazinama su automobili i autobusi doslovce plivali. No sada je ondje već bolja situacija, voda se povukla.

Danas će cijelu Hrvatsku zahvatiti kiša, pljuskovi i grmljavina. Kiša će ponovno biti mjestimice obilna, a izgledno je olujno nevrijeme te pojava pijavica na moru.

RPŽ/H