Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Općinski sud u Žepču obustavio 4.000 prijedloga za prinudno izvršenje pretplate

Veliki broj tužbi zbog neplaćanja rtv pretplate jednostavno su zatrpale sudove u BiH. Iznimka nije ni Općinski sud u Žepču koji je dobio 4.000 prijedloga za prinudno izvršenje. Jednostavnije rečeno – sud bi gotovo sav svoj rad trebao uložiti u rješenje prinudne naplate u kojoj je se uglavnom radi o iznosima od 90 ili 100 KM–a.

Posao u provedbi jednog ovakvog slučaja je jednak kao i onaj kada se radi o npr. o slučaju gdje je u pitanju iznos od nekoliko stotina tisuća maraka. Samo protokoliranje, fascikle, bezbrojni radni sati, izlasci na teren te svi drugi troškovi takvog jednog sudskog postupka daleko nadmašuju iznos za koje su pojedinci utuženi.

Općinski sud u Žepču je u cilju zaštite svog rada, u skladu sa zakonskim aktima, obustavio izvršenja prijedloga za prinudnu naplatu. RTV FBiH je uputila žalbu Županijskom sudu u Zenici koji je potvrdio odluku žepačkog suda. Potom je RTV FBiH i na ovu odluku uputila apelaciju Ustavnom sudu FBiH koji je ponovno potvrdio odluku Općinskog suda u Žepču.

Pojednostavljeno rečeno tako je riješeno 4.000 slučajeva koji bi u suprotnom teško opteretili i kroz materijalne i ljudske resurse suda. Može se samo zamisliti koliko bi te prinudne naplate izazvale revolta među samim građanima, pogotovo onima koji rtv pretplatu ne plaćaju zbog toga što smatraju da RTV FBiH ne ispunjava ni minimum zajamčenih kulturnih, jezičnih i programskih interesa hrvatskog naroda. Da paradoks u cijeloj ovoj priči bude veći sada će sudu vjerojatno biti teško od RTV FBiH naplatiti sudsku taksu.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2