Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Mlivončić:Kroz muslimanske logore prošlo 4.000 vojnika i 10.000 hrvatskih civila

Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH, Podružnica Zeničko–dobojske županije – Žepče organizirala je sinoć u Gradskoj kavani Doma kulture predstavljanje knjige "Muslimanski logori za Hrvate u BiH u vrijeme rata 1991.–1995. godine", autora Ivice Mlivončića.

Prvi je o knjizi govorio Mirko Zelenika, predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata. Istaknuo je da je logor nešto najgore što čovjek čovjeku može smisliti da bi ga mučio. Rekao je da je knjiga nastala kao dokumentirani odgovor na nijekanja činjenice mnogih osoba iz vrha bošnjačke politike da logori za Hrvate uopće nisu postojali. Zelenika je inače prošao tri logora Armije RBiH. Anđelko Kvesić, predsjednik udruge logoraša središnja Bosna je naglasio da je potrebno u duhu kršćanstvo oprostiti svojim mučiteljima, ali da se istina mora reći.

Sam autor Ivica Mlivončić, novinar iz Vareša, koji danas živi u Splitu, istaknuo je da je tijekom rata na području BiH muslimanska vojska organizirala 331 logor za Hrvata kroz koji je prošlo 4.000 pripadnika HVO–a i 10.000 civila. U njima su ubijene 632 osobe. Kazao je da je bio prvi koji je govorio o zločinu u Stupnom Dolu, ali da se poslije razaranja hrvatskog sela Borovica u blizini Vareša i izviješća "Dnevnog avaza" da su to učinili sami Hrvati, odlučio posvetiti istraživanju zločina nad pripadnicima svog naroda, osjećajući to kao svoju duboku moralnu obvezu.

Istaknuo je da su svi podaci izneseni u njegovoj knjizi potkrijepljeni dokumentima, da nije prenosio proizvoljne opaske već samo dokazive činjenice te da pri njegovom radu, nažalost, nije stajala ni jedna institucija kao što je to slučaj pri ovakvim projektima kod bošnjačkog i srpskog naroda.

Mlivončić je u kratkim crtama predstavio i svoje druge dvije knjige "Zločin s pečatom" i "Al Qaida se kalila u BiH".

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2