ravnateljica 2003

U programu Radiopostaje Žepče danas su gostovali  načelnik općine Žepče  i zapovjednik Općinskog  stožera  Civilne zaštite Mato Zovko i ravnateljica Doma zdravlja sa stacionarom Žepče dr. Ana Zlovečera Jukić.

Općinski načelnik se osvrnuo na sve preventivne mjere koje su poduzete i koje se pripremaju na području općine Žepče. Istaknuo je da su općine dužne primjenjivati sve naredbe Federalnog stožera Civilne zaštite te da to čini i Općina Žepče.

“Općinski stožer operativno djeluje cijeli dan”, kazao je načelnik Zovko. Iznio je osobni stav da  smatra da je vrlo malo testiranih osoba, ali je dodao da je to rezultat procjene stručnjaka na županijskoj i federalnoj razini  kojima treba vjerovati. Pozvao je sve sugrađane da se striktno pridržavaju uputa i naredbi svih mjerodavnih tijela.

Dr. Zlovečera Jukić se zahvalila nekolicini donatora te je kazala da su u 12 sati (26. ožujka) u samoizolaciji bile 503 osobe. Ponovno je upozorila što znači samoizolacija  - odnosno isključivanje svih kontakta s osobom u samoizolaciji, izrazila žaljenje što pojedini pacijenti  pri dolasku u Dom zdravlja kriju i iznose lažne podatke o svom kretanju i potencijalno opasnim kontaktima (za što mogu snositi zakonske posljedice) te upozorila na neobjektivne i nedobronamjerne objave koje su se pojavile na facebooku, a kojim pojedinci, kako je rekla, pokušavaju u ovako ozbiljnoj situaciji zaraditi jeftine političke bodove optužujući zdravstvene radnike da ne rade svoj posao.

RPŽ