mato zovko_2003

Povodom trenutne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa  Mato Zovko, načelnik općine Žepče i zapovjednik Općinskog stožera CZ Žepče se obratio građanima i uputio  poruku o važnosti poštivanja svih izrečenih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze, objavljeno je na službenim stranicama Općine Žepče.

Općinski načelnik je u svom obraćanju podsjetio na sve aktivnosti koje je poduzeo Općinski stožer i općinska uprava  od trenutka proglašenja pandemije, proglašenja  stanja nesreće na području F BiH do danas.

„Nakon proglašenja  stanja nesreće uzrokovane koronavirusom  na području F BIH imali smo prvu sjednicu Stožera CZ općine Žepče, na kojoj smo donijeli određene naredbe za koje smo mislili da su najpotrebnije.  Nakon Naredbi s viših razina,  vidjeli smo da smo bili na dobrom putu  jer smo iste mi donijeli ranije a koje  su kasnije preporučene od strane Federalnog kriznog stožera“, istaknuo je načelnik Zovko.

Načelnik Zovko ističe da su članovi  općinskog  Stožer CZ  u stalnom kontaktu,  posebice s Domom zdravlja Žepče, sanitarno  komunalnim inspektorom, PU Žepče, CZ, Crvenim križem i svim članovima Stožera.

Jedna od odluka s druge sjednice Stožera je izuzimanje prostora  Udruge poduzetnika i poslodavaca općine Žepče  za potrebe ambulante za febrilna stanja sumnjiva na COVID-19.

Privremeno je izuzet  prostor SMŠ za  febrilna stanja za odrasle i djecu koja nisu sumnjiva na COVID -19.

Sve ove navedene aktivnosti urađene su preventivno, a na prijedlog, ravnateljice Doma zdravlja Žepče, dr. Ane Zlovečera Jukić.  Izuzeti su i određeni prostori i poduzeća Krivaje u stečaju, sve u cilju suzbijanja i prevenciji koronavirusa na području naše općine, a samim tim i na prostoru BiH,  naglasio je načelnik Zovko.

Načelnik Zovko je  pozvao sve građane općine Žepče  da poštuju sve izrečene mjere izolacije i samoizolacije i sve donesene naredbe Općinskog stožera.

Apelirao je na građane da ostanu kod svojih kuća i da  poštuju mjere ograničenog kretanja za osobe mlađe od 18 godina kao i naše starije sugrađane, da se poštuje policijski sat, da budemo odgovorni  prema svom zdravlju, te je naglasio da poštujući odredbe doprinosimo zdravlju svih naših sugrađana.

Načelnik Zovko  je podsjetio i na naredbu Stožera o  angažiranja vijeća MZ općine Žepče koji će na terenu pratiti situaciju i obavještavati stanovništvo o poduzetim mjerama koje treba da se provode na cijelom području općine Žepče kao i o organiziranja pomoći za naše starije sugrađane.

U svom obraćanju, načelnik Zovko, zahvalio se svima,  prije svega,  ravnateljici Doma zdravlja, sanitarno komunalnom inspektoru, djelatnicama PU Žepče te svim članovima Stožera općine Žepče na suradnji, uvezivanju i provedbi svih ovih mjera kako s općinske razine tako i s viših razina, kaže se u priopćenju na portalu Općine Žepče.

RPŽ/OŽ