Psihosocijalna pomo_2020

Iz Doma zdravlja Žepče dobili smo obavijest u kojoj se navodi: "U tijeku epidemije COVID-19, samoizolacija, karantena te izolacija i ostajanje kući su ključne metode epidemiologa kako bi, koliko je to moguće, upravljali širenjem zaraze i opterećenjem na zdravstveni sustav.

Pridržavanje datih preporuka nekima predstavlja izazov pa čak i ugodnu promjenu, a drugima dramatični preokret normalnog dnevnog ritma i načina življenja. Mnogima je i sama promjena rutine stresna, a zatim pritisak dodaju odvojenost, zadane restrikcije na kretanje, boravak uglavnom u zatvorenom itd. 

Strah, zabrinutost, tjeskoba, nemir, tuga, ljutnja, zbunjenost - sve su to normalne reakcije na epidemiju i izolaciju ili karantenu. Normalne i zdrave ljudske emocije u susretu s nepoznatim iskustvima.
Međutim, ako se zaista osjećate preopterećeno i ne možete se nositi s emocijama razgovarajte telefonski sa zdravstvenim djelatnikom ili kontaktirajte svoj nadležni Centar za mentalno zdravlje na broj telefona 032-880-674 gdje vam je svakim radnim danom, od 07:00-15:00 sati dostupna psihosocijalna podrška ili pozovite Dežurnog psihologa Crvenog križa Federacije BiH na broj telefona 062-040-653 u razdoblju od 10:00-19:00 sati", navedeno je u obavijesti iz Doma zdravlja Žepče.

RPŽ / Dom zdravlja Žepče