Naredba-o-angairanju-vijea-MZ-

Općinski stožer civilne zaštite Žepče donio je naredbu o angažiranju Vijeća MZ općine Žepče koju prenosimo:

NAREDBU

o angažiranju Vijeća MZ-a općine Žepče

1. Naređuje se Vijećima MZ-a općine Žepče održavati stalne kontakte sa Stožerom CZ Žepče u cilju sprovođenja Naredbi Stožera CZ općine Žepče i Federalnog stožera civilne zaštite.

Rad Vijeća MZ-a organizirati tako da u svakom momentu zadovoljava potrebe mjesnog stanovništva, pogotovo u dijelu koji se odnosi na prijem i prosljeđivanje informacija, naredbi i instrukcija nadležnih organa i institucija, ali da istovremeno zadovoljava uvjete propisane odlukama i naredbama tih organa i institucija u pogledu okupljanja građana. Prioritetno pratiti pojave u vezi s koronavirusom (COVID 19) na području MZ u dijelu koji se odnosi na poštivanje izdatih mjera zabrane rada i okupljanja, kretanja osoba kojima je određena samoizolacija, izolacija i djelovanja specijaliziranih službi institucija, te o tome izvijestiti Stožer CZ općine Žepče.

Komunikacija s CZ općine Žepče vršit će se putem telefona 032 880 988 i e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

2. Za građane starije od 65 godina, koji su sami i bez bliskih srodnika, dužni ste organizirati pružanje pomoći u vidu odlaska u kupovinu, nabavku lijekova i osnovnih životnih namirnica i bilo koju drugu vrstu pomoći. U slučaju da niste sami u mogućnosti organizirati pomoć navedenim osobama, potrebno se obratiti Mobilnom timu Crvenog križa općine Žepče na tel broj:  062 019 432.

3. Naredba stupa na snagu”, kaže se u naredbi Općinskog  stožera  civilne zaštite koju potpisuje općinski načelnik Mato Zovko.

Dodajmo da je na prijedlog Kriznog stožera Općine Žepče načelnik Općine Mato Zovko donio  odluku  kojom je skraćeno radno vrijeme u tijelima uprave, javnim ustanovama  i RAŽ-u  na period od 9 do 14 sati, a rad sa strankama će se odvijati od 9 do 12 sati. Ova odluka će se primjenjivati  od 25. ožujka.

RPŽ/OŽ