Kristal 16_03_2020

Radiopostaja Žepče je dobila zahtjev za objavu demanta od strane Adnana Šogolja vlasnika pekarne Kristal iz Zavidovića, Donja Lovnica bb, zastupanog po punomoćeniku Dževadu Hrnjiću, odvjetniku iz Žepča s obzirom da je drugostupanjskom presudom Županijskog suda u Zenici Adnan Šogolj oslobođen optužbe. 

Demant se odnosi na članak “Potvrđeno trovanje hranom djece u žepačkoj pekari Kristal” koji je uklonjen s portala Postaja.ba na kojemu je bio objavljen 14. travnja 2017. godine.

Demant prenosimo u cijelosti:

“Zahtjev za objavu demantija:

Obavještavamo vas da ovaj advokatski ured zastupa pravne interese gospodina Adnana Šogolja, vl. Pekare ..Kristale" koja se nalazi u Žepču. Obraćamo vam se sa zahtjevom za objavu demantija teksta koji ste objavili na vašoj web stranici pod naslovom ,, Potvrđeno trovanje hranom u žepačkoj pekari Kristal." Naime, pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Zenici, broj: 44 0 K 026916 19 Kž od 14.02.2020. godine Šogolj Adnan vlasnik pekare Kristal oslobođen je od optužbe da je dana 29.03.2017. godine u Žepču, u pekari Kristal proizvodio, pripremao i stavljao u promet živežne namirnice škodljive za zdravlje ljudi.

Dokaz:

Strana 1,2 i 5 presude Kantonalnog suda u Zenici, broj: 44 0 K 026916 19 Kž od 14.02.2020. godine.

Dakle, tekst koji ste objavili nije tačan i vi ste tako nanijeli materijalnu i nematerijalnu štetu vlasniku pekare ,,Kristal", jer ste i prije pravosnažnog okončanja sudskom postupka prejudicirali odgovornost vlasnika pekare ,,Kristal". Zbog navedenog zahtijevamo da objavite ovaj demanti u vidu članka da je vlasnik pekare ,,Kristal" Adnan Sogolj oslobođen od optužbe, te da obrišete članak pod nazivom “Potvrđeno trovanje hranom u Žepčakoj pekari Kristal."

Ako u roku od 8 dana ne objavite demantiji zaštitu prava gospodina Šogolja tražit ćemo pred nadležnim sudom što će izazvati znatne i nepotrebne troškove koji će, izvjesno, pasti na vaš teret.

Advokat Dževad Hrnjić “

RPŽ