Wizz-Air tuzla

Zračna luka Tuzla, čijom se uslugom služe i mnogi stanovnici Žepča, pregovara o novom ugovoru s niskobudžetnim prijevoznikom Wizz Air te se nada da će pregovori rezultirati uvođenjem novih ruta i mogućim stacioniranjem trećeg zrakoplova na ovom aerodromu.

Kako piše specijalizirani portal exyuaviation, dvije strane nedavno su se sastale u Osijeku, gdje je Wizz Air započeo obuku svojih pilota, a nastavit će razgovore u Tuzli početkom sljedećeg mjeseca, prenio je Klix.ba.

"Obje strane su pokazale spremnost za postizanje dogovora. U svakom slučaju, moramo definirati određene stvari. Ako sve bude išlo po planu, očekujemo da Wizz Air uvede neke nove linije iz zračne luke Tuzla," izjavio je novi direktor tuzlanske zračne luke Esed Mujačić.

Ugovor Zračne luke Tuzla s Wizz Airom istječe ovog lipnja i vjerojatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor. Međutim, spor razvoj aerodromske infrastrukture, uključujući proširenje rasvjete za pistu još uvijek ostaje ključna točka oko koje pregovaraju  dviju strana.

Direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, ranije je kazao da je uvjeren da će biti postignut novi sporazum. "Mislim da je u interesu Tuzle i regije da nastave naše kontinuirano poslovanje i poboljšaju svoju infrastrukturu. Prilično sam siguran da će naša suradnja ići tim smjerom," kazao je Varadi.

Spekulira se da bi nova odredišta trebala biti Hamburg ili Hanover, Pariz, Milano, eventualno London i norveški Sandefjord.

RPŽ/KB