Patrik 1

Na dobrotvornoj večeri koju je organiziralo Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Naši korijeni iz Bistrice, u nedjelju 9. veljače, u prostorijama bistričkog doma prikupljeno je 6.334,00 KM pomoći za našeg sugrađanina Patrika Ivanovića.

Ovaj humanitarni događaj je okupio više stotina posjetitelja, a dvorana bistričkog doma je skoro bila premala za sve goste. Značajan doprinos su dali glazbenici koji su nastupili te večeri - Sara i Peđa, Pero Zovko, Pero Kapular, Mara Filipović, Kata Slišković i Župljani te svi članovi Naših korijena i njihovi prijatelji. Prilozi su se prikupljali od prodaje ulaznica, pića i hrane, kroz dragovoljne priloge te kroz donacije sponzora.

Organizatori iz HKUD Naši korijeni se zahvaljuju svim sudionicima i posjetiteljima ove humanitarne večeri.

Patrik ima 19 godina i urođenu srčanu manu. S godinu dana života urađena mu je kateterizacija tijekom koje je došlo do komplikacije i ostao je bez kisika te njegov je mozak pretrpio trajna oštećenja. Od tada je svakodnevno ovisan o skrbi roditelja i svojih bližnjih. Patrik svakodnevno koristi terapiju za koju njegovi roditelji izdvajaju oko 400 KM mjesečno.

Radiopostaja Žepče