Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

AUDIO: Humanitarna akcija "Moja kosa - tvoja kosa" u utorak u Žepču

moja kosa_tvoja_kosa_1U utorak, 3. prosinca 2019. godine, od 10:00 do 14:00 sati u prostorijama KŠC-a Don Bosco bit će upriličena akcija "Moja kosa - tvoja kosa".

Naši sugrađani tijekom akcije moći će darovati kosu za djecu oboljelu od raka, a prikupljat će se i novčana sredstva za djecu na liječenju.

Na ideju da se ova akcija realizira u Žepču došla je profesorica Marica Jukić koja je dugo vremena razmišljala što može učiniti za ove mališane i sasvim slučajno tijekom posjete frizerskom salonu, kada je frizer šišajući dugu kosu jednom čovjeka prokomentirao da je šteta što kosa neće biti upotrebljena za izradu vlasulja nekom kome je potrebno, odlučila je provesti u djelo akciju doniranja kose. Svoju ideju je podijelila s Veronikom Šumić, članicom grupe Mladice koja djeluje pri Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

Veronika je učenica 3 razreda Opće gimnazije, a za dijagnozu raka saznala je s 13 godina te je iz duge i teške borbe izašla kao pobjednik. Upravo će ona pored ostalih mladih i djece koji su preživjeli rak održati svoje svjedočanstvo tijekom akcije 3. prosinca, kada će biti prikazan i film "Velika bijela kuća". Veronika kaže da je period liječenja promijenio i kako danas zna da je obitelj i zdravlje sve što je potrebno u životu.

U samu humanitarnu akciju pored profesorice Marice i Veronike uključena je i pedagogica u KŠC-u Don Bosco Ivana Spajić koja navodi da posljednjih dana radi s djecom u Centru na senzibiliziranju po pitanju darivanja kose.  Kako je kazala tijekom ovoga tjedna u Centru se prodaju palačinci, a također u gradu će se prodavati vrpce za roditeljsku kuću, odnosno za djecu oboljelu od raka. Kazala je i da je proteklog tjedna održan sastanak aktive pedagoga tijekom kojeg je prezentiran video "Kosa za osmjeh" te je zamolila ostale pedagoge s područja općine da u svojim školama rade na promoviranju doniranja kose za hrabre mališane koji su na liječenju od raka.

Kriterij po kojemu se određuje može li netko donirati kosu jest taj da je kosa zdrava i netretirana, pri tome je potrebno 30 cm kose, a za djecu do 6 godina kriterij je 25 cm kose.

Ako znamo da samo jedna donirana kosa može nekom djetetu vratiti osmjeh na lice, onda je to najmanje što možemo učiniti.

Razgovor poslušajte na linku ispod.

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2