Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

U Žepču srušena kuća stara preko 200 godina

Srusena kuca_u_zepcu_stara_200_godinaZbog jako lošeg stanja, eventualnog urušavanja i nakon odluke nadležne općinske inspekcije, u Žepču je izvršeno rušenje obiteljske kuće Bešlagića u Gornjoj Mahali koja je bila stara preko 200 godina, piše dnevni list Avaz.

Nasljednici nisu imali mogućnost obnoviti ovaj posljednji primjer bosanske kuće koje su do Drugog svjetskog rata činile staru žepačku čaršiju, ali su bili voljni ustupiti je kao nacionalni spomenik državi. Nudili su je, kako kaže jedan od vlasnika Zijah Maličbegović, državnim institucijama ili da pomognu u obnovi objekata ali, nažalost, nisu naišli na potrebno razumijevanje.

"Nažalost, lokalne institucije, Turistička zajednica i svi oni koji su mogli i trebali da nešto učine da se objekt konzervira i stavi pod zaštitu, ostali su nijemi. Jednostavno nije bilo nikakvog interesa od nadležnih institucija. Vlasnici su pokušali svojim sredstvima da nešto obnove, ali to je bilo nedovoljno da se odluka o rušenju prolongira"  kaže Maličbegović za Avaz.

Kuća Bešlagića je pripadala žepačkom trgovcu Alji Sarošu. Posljednji put je obnovljena prije 84 godine. Rekonstruirana je poslije prvog svjetskog rata o čemu je svjedočio crijep kojim je bila pokrivena, a proizveden je 1935. godine.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2