Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Uposlenici Šumarskog fakulteta nagradili Nirhada Mašića, svjetskog prvaka u karateu

Masic 11_12_19Nirhad Mašić, student prve godine Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, obranio je početkom studenog titulu prvaka svijeta u karateu u kategoriji seniori, iznad 75 kilograma, na Svjetskom prvenstvu održanom u Stuttgartu.

Tim povodom jučer je na Šumarskom fakultetu u Sarajevu održana prigodna svečanost tijekom koje je dekan Fakulteta Mirza Dautbašić uručio simboličan poklon i novčanu nagradu od uprave i uposlenika fakulteta.

"Ovo je ljepši dio posla dekana fakulteta. Iskreno čestitam Nirhadu Mašiću, studentu prve godine našeg fakulteta, koji je uspio uraditi onaj teži dio posla, odbraniti svjetsko zlato. U okviru svojih mogućnosti uposlenici Šumarskog fakulteta pripremili su novčanu nagradu za našeg studenta. Osim toga, obavijestit ćemo Rektorat, Ministarstvo obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo i Vladu Kantona i tražiti da primjereno nagrade svjetsko zlato Nirhada Mašića. Zahvalni smo Nirhadu, koji na najbolji način predstavlja našu Bosnu i Hercegovinu, ali i Šumarski fakultet i Univerzitet u Sarajevu na svjetskoj sceni. Profesori, asistenti, kao i kolege s prve godine pomoći će Nirhadu da uskladi svoje studentske i sportske obaveze", kazao je Dautbašić.

Zahvaljujući na poklonu i novčanoj naknadi, Mašić je istakao da se dugo i ozbiljno spremao za Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu.

"Natjecanje je bilo naporno, do finala sam nanizao sve pobjede, a kruna je, naravno, bila finalna borba u kojoj sam svladao natjecatelja iz Srbije. Svjetsko prvenstvo za mene je završeno na najbolji mogući način, a evo sada obećavam da ću se maksimalno posvetiti studentskim obavezama i posvetiti se knjizi i učenju", kazao je Mašić, prenosi Dnevni avaz.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2