Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Nirhad Mašić i Naim Mandžuka na prijemu u Vladi ZDK

Vlada 09_11_2019

U Vladi Zeničko-dobojskog kantona upriličen je prijem za trenera i članove Karate kluba "Gard" Zenica, koji je ostvario sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u okviru Svjetske Fudokan federacije održanom od 1. do 3. studenog u Stuttgartu u Njemačkoj.

Natjecatelji “Garda” okitili su se s čak devet od ukupno 18 medalja koliko je osvojila reprezentacija Bosne i Hercegovine u konkurenciji oko 2.500 natjecatelja iz 40 zemalja. Nirhad Mašić iz Begov Hana obranio je prošlogodišnje svjetsko zlato iz Rumunjske i u ukupnom poretku u reprezentaciji osvojio dvije zlatne medalje, dok se Naim Mandžuka također iz Begov Hana okitio zlatom ekipno u kategoriji U-21 mlađi seniori i bronzom u istoj kategoriji pojedinačno. Medalje su još osvojili natjecatelji ovog kluba Zeid Muratović, Meris Mahmić, Harun Orlić, Davud Bašić i Hamza Grahić.
Uputivši čestitke karatistima i treneru Adisu Orliću, premijer Mirza Ganić je rekao kako su ovakvi prijemi način da se mladima pošalje poruka da se trude, rade i stvaraju, a vlada će naći načina da podrži sport i uspješne pojedince.

"Vaš rezultat je tim veći ako se zna u kakvoj konkurenciji ste osvojili medalje. Veliki je uspjeh biti najbolji u svojoj zemlji, a posebno na međunarodnom nivou. Hvala vam što ste u najboljem svjetlu predstavili vaš kanton i domovinu BiH", kazao je premijer Ganić.

Trener i članovi KK "Gard" zahvalili su se institucijama Zeničko-dobojskog kantona na podršci radu ovog kluba, a posebno za odobrena financijska sredstva za pokriće troškova odlaska na SP u Njemačkoj.

Od klubova iz Zeničko-dobojskog kantona uspješan nastup imali su i članovi KK "Visoko", a medalje su osvojili Ejman Dišalari, Mirza Kaplan i Naidin Mlivić.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, koji su potvrdili opredjeljenje institucija Zeničko-dobojskog kantona da nastave podržavati sport i uspješne sportaše, posebno na međunarodnim natjecanjima.

Tijekom prijema je najavljeno da će Vlada odobriti novčane nagrade svim natjecateljima iz Zeničko-dobojskog kantona koji su osvojili medalje.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03