radionica 6Danas je u KŠC "Don Bosco" u Žepču u kabinetu kemije održana radionica "Primjena ljekovitog bilja u izradi prirodne kozmetike" na kojoj su učenici izradili prirodnu kozmetiku.

Radionicu je vodila profesorica kemije, Slavica Jukić a sudionici su bili učenici četvrtog razreda Opće gimnazije, odnosno polaznici kemijsko - biološkog izbornog područja. Sva prirodna kozmetika dobivena je od bilja koje je uzgojeno u KŠC-u, a koje su zasadili učenici poljoprivredne struke. Tako su danas od lavande, kadulje, matičnjaka, ružmarina i kamilice dobiveni prirodni balzami, dezodoransi, šamponi i regeneratori za kosu.

Cilj radionice prema riječima profesorice Jukić je promoviranje zaštite okoliša, zdravog načina života i primjena ljekovitog bilja u kozmetici.

Kozmetika koju su učenici izradili biti će predstavljena u sklopu prodajne izložbe a prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe. Također prirodna kozmetika moći će se pogledati i na završnoj večeri "Okusi tradicije" u sklopu projekta Rad nas spaja.

Današnja radionica je jedna od pet radionica projekta Rad nas spaja koje provodi američka humanitarna organizacija CRS, a podržava USAD-ov program PRO Budućnost.