Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Ljilja Slišković i Marinko Jukić na prijemu kod premijera ZDK

prijem u_vladi_ZDKPremijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić sa suradnicima upriličio je prijem za članice Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Zenica koje su ove godine postigle zapažene uspjehe na sportskim natjecanjima u BiH i inozemstvu, među kojima su i Žepčaci Ljilja Slišković i Marinko Jukić.

Nakon što je u kolovozu u Srbiji osvojila titulu europske prvakinje u ronjenju na dah, Ljilja Slišković je u Zenici osvojila tri prva mjesta u kategorijama kugla, disk i koplje. U muškoj konkurenciji posebno su se istakli Marinko Jukić, koji je osvojio dva zlata i jedno srebro, te Mujo Adilović s osvojenom jednom zlatnom i dvije srebrene medalje. Samira Đidić osvojila je prvo i drugo mjesto u kategorijama čunj i disk, dok je mlada Sajra Poljo osvojila drugo i treće mjesto u kategorijama disk i kugla. Naročito uspješni su bili na 16. Atletskim igrama i prvenstvu u šahu paraplegičara i oboljelih od dječje paralize BiH s međunarodnim učešćem te 9. Međunarodnim igrama paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, održanim u Zenici, gdje su atletske ekipe iz ZDK ponovo pokazale dominaciju u ovom sportu.

"Naša atletska selekcija je najbolja u Federaciji BiH već 15 godina. Najbolji smo zato što smo najmasovniji i što nam je omogućeno da se puno ljudi, osoba s invaliditetom, kroz određenu vrstu inkluzije bavi atletikom. To ne bi bilo moguće bez privrženosti i senzibiliteta Vlade ZDK u kontinuiranoj podršci invalidskom sportu ali i uopće promoviranju prava osoba s invaliditetom", kazao je Harun Aliefendić, predsjednik UO Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Zenica.

Premijer Ganić je potvrdio opredjeljenje Vlade da kroz razne vidove podrške omogući osobama s invaliditetom potpuno integriranje u društvo.

"Raduje me da smo zajedno uspjeli unaprijediti kvalitetu života ne samo osoba s invaliditetom koje se bave sportom, nego cjelokupne populacije osoba s invaliditetom", kazao je Ganić, najavivši da će Vlada odobriti konkretnu novčanu nagradu za postignute uspjehe.

Prijemu su prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, koji su, uz čestitke gostima, najavili dalju podršku radu ovog udruženja.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03