Fatii kod_epaMještani zaseoka Fatići i Branošica, koji se nalaze u sklopu MZ Begov Han u općini Žepče, već godinama bezuspješno pokušavaju riješiti problem prijevoza učenika do osnovne škole  "Begov Han". 

Budući da su ova naselja udaljena od škole manje od 5 kilometara, prema važećim propisima kantonalno ministarstvo nije dužno snositi troškove prijevoza učenika. Međutim, postoji mnoštvo drugih mjesta u općini Žepče koja su puno bliže školama a imaju organizirani prijevoz učenika, ističu ogorčeni žitelji Fatića gdje je u središtu naselja točno prije mjesec čopor vukova usmrtio psa.

"Naša djeca, njih 11, su svaki dan na ovoj dionici životno ugrožena. Osim šume, litice, strmog puta, klizišta, svaki dan su mogući zalogaj vukova, koji se u čoporu kreću na ovom području. Prije manje od mjesec dana vukovi su ubili jednog psa, a nedavno su lovci ustrijeli jednog vuka. Devetero djece ide u drugu smjenu, koja traje do 17:00 sati i vjerujte da je rizično tim putem kretati se i odraslim, a da ne pričam o djeci. Osim toga, veliki problem u našim zaseoku je sve manji broj muškaraca, koji rade na terenu  tako da su majke prisiljene voditi djecu u školu,“ kaže Selma Mamčić.

"Ovim putem se ponovo obraćamo svim nadležnim a uputit ćemo i dopis kantonalnom ministarstvu, pogotovu jer uprava Osnovne škole "Begov Han" i rukovodstvo Mjesne zajednice, pored obećanja koja traju godinama, dosad nisu uradili ništa. Godinama nam lažu, obećavaju da će problem biti riješen. Međutim, samo su pred izbore poslali kombi koji je vozio našu djecu do petka, a već u ponedjeljak, nakon izbora, tog kombija više nije bilo," kaže Nisvet Odobašić.

"Spremni smo vlastitim akcijama i uz pomoć Općine Žepče urediti cestu. Sve smo spremni za svoju djecu i sve ćemo uraditi samo da sigurno i bezbrižno stignu do škole i natrag svojim kućama. Ali ako se nadležni ponovo ogluše na naše zamolbe i ništa ne učine u roku od 15 dana, svoju djecu nećemo više slati u školu. Tražimo samo ono što nam pripada i ništa više", ističu ogorčeni žitelji Fatića i Branošice.

postaja.ba