Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

FOTO: Održane pučke misije u župi sv. Ane u Radunicama

Radunice misije_64Od 10. do 13. rujna u župi Svete Ane Radunice su održane Pučke misije. Vodili su ih oci dominikanci Hrvatske dominikanske provincije.

Započele su u četvrtak moljenjem Gospine krunice i svetom misom u večernjim satima. Za vrijeme mise je bila prilika i za svetu ispovijed. Misu je predvodio i propovijedao o. Ivan Marija Tomić. Nakon mise i kratke pauze, uslijedilo je predavanje o molitvi: Molitva – moje sve i moje ništa. Fra Ivan je zanimljivo govorio o osobnoj molitvi a potom odgovarao na postavljena pitanja. Kao prvi stav u molitvi je istakao zahvalnu molitvu Bogu.

Drugi dan ponovno je najprije izmoljen križni put a misu je predvodio fr. Ante Gavranović. U propovijedi se osvrnuo na misna čitanja a tema je bila: Tko sam ja za Boga – Tko je za mene Bog. Nakon kratke pauze održao je potom nagovor za prisutne vjernike.

U nagovoru, između ostalog je rekao: Braćo i sestre, tko je na sebi iskusio silno Božje djelovanje, tko se životno opredijelio za Isusa i svrstao protiv đavolskih sila, mora se dokazati u životu u svome govoru, djelovanju. Ne smije se prepustiti lijenosti ili samozavaravanju kao da je sve jednom učinjeno, na krštenju i slično. Treba ustrajati živjeti u ozračju Božje sile, Božjega Duha. Nemoguće je da posuda ostane prazna. Treba dati svome životu sadržaj, bježati od osjećaja praznine svagdana i besmisla, ne prigovarati sam sebi kako se ne može započeti iznova. Nema povratka na staro, treba uzeti život u svoje ruke, biti cjelovit, zaokružen. Isusovo čudo nad čovjekom nije jamstvo da će biti ubuduće pošteđen od kušnji. Ne smije ostati kuća prazna. Neutralnosti prema Isusu niti ima niti je ubuduće može biti. Čovjek je ili za njega ili protiv njega - trećega nema. Trebamo promicati Isusovo djelo u svijetu i biti mu svjedoci.

Sve nas dotiče tema patnje, pa je važno što Bog sve radi za čovjeka. Spomenuo je preporučio knjigu Phila Bossmansa: Taj nevjerojatni Bog. Nakon izlaganja uslijedila su pitanja i razgovor s misionarima.

Treći dan misija je započela prije podne susretom misionara s djecom na vjeronauku, posebno s prvopričesnicima i krizmanicima. Uz razgovor, druženje, zaigrali su i nogomet. Sunčan i lijep dan bio je razlog dodatno dobrog raspoloženja.

U popodnevnim satima je fr. Ante imao klanjanje, a misu i večernji nagovor je imao fr. Ivan Marija. Posebno je bilo zanimljivo izlaganje o osam blaženstava, popraćeno brojnim primjerima iz života. Blaženstva imaju veću snagu i vrijednost u odgoju od samih zabrana i strogih pravila ponašanja.

U nedjelju su fr. Ivan i fr. Anto slavili mise u 8 i 11 sati, a misije su završile obnovom posvete župe Bezgrešnom srcu Marijinu poslije pučke mise. Za vrijeme misa je pjevao župni zbor, a mladi iz župe su s bogoslovima čitali misna čitanja. Na ranoj misi je propovijedao fr. Ivan a na pučkoj fr. Anto. Osvrnuli su se na nedjeljna čitanja – u čijem središtu je bila zahvalnost

Na kraju misnog slavlja župnik Ilija je zahvalio misionarima, kao i fr. Slavku Sliškoviću, provincijalu Hrvatske dominikanske provincije, koji je kršten u župnoj crkvi svete Ane u Radunicama. U ovu duhovnu obnovu se uključilo pedesetak župljana, kao i još toliko katolika žepačkog kraja.

Uz dva svećenika na pučkim misijama su bila i dva dominikanska bogoslova: studenti fr. Ivica Debelić i fr. Matej Trupina.
Nakon svete mise volonteri Radio Marije su dijelili letke i zainteresiranima govorili o RM Bosne i Hercegovine.

Poslije zajedničkog fotografiranja, dominikanci su ponovno odigrali utakmicu na male golove s djecom. I svi su bili pobjednici nasmijana lica!

Župa Radunice broji dvjesto pedeset župljana, a posljednje Pučke misije u Radunicama su održane 1988. godine. Prije toga su bile daleke 1959. godine. Ove misije su ujedno dio priprave za veliki jubilej – 150 godina župe, koji  će biti svečano proslavljen idućeg ljeta na patron župe – Svetu Anu.

Tekst: Ilija Orkić, Foto: mladi župe Radunice

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03