otvorenje ceste_1Danas je u 11:00 sati svečano obilježen završetak radova na cesti Lupoglav Osova u duljini od 2 kilometra.

Vrijednost ovog projekta je 342.860 KM od čega je 200.000 osigurano iz Zeničko dobojske županije, 100.000 KM iz Ministarstva prostornog uređenja Federacije BiH, a 42.600 KM osigurano je iz proračuna općine Žepče. Cestu su uz prisustvo nekoliko desetina mještana svečano otvorili općinski načelnik Mato Zovko, predsjednik MZ Lupoglav Željko Šumić i izaslanik u Domu naroda i dopredsjedavajući Skupštine ZDK Ivo Tadić.

Na otvorenju su pored mještana prisustvovali predstavnici općinskih i županijskih vlasti te direktori javnih ustanova. Predsjednik MZ Lupoglav Željko Šumić kazao je da je izgradnja ove dionice bila neophodna za MZ koja broji 176 domaćinstava, naveo je da se većina mještana bavi poljoprivredom zbog čega izgradnja ima još veću važnost za svakodnevnu komunikaciju.

Načelnik Mato Zovko je rekao da je proteklih nekoliko godina koliko je trajala izgradnja ceste Lupoglav - Osova, ostvarena dobro suradnja između općine, županijskih vlasti i federalnog ministarstva. Napomenuo je kako je riječ o važnoj dionici Radovlje - Vinište koja vodi do svetišta u župi Osovi.