Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Josip Martić: Pojednostavili smo izdavanje odobrenja za gradnju autocesta

Ministar Josip_Martic_2019Zbog potrebe da se u Federaciji BiH reguliraju sva pitanja iz oblasti građenja i korištenja zemljišta u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja kontinuirano se radi na unapređenju zakonske regulative, donošenju planskih dokumenta i pokretanju projekata u lokalnim zajednicama. U proteklom razdoblju projekti su bili usmjereni ka otklanjanju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta te poboljšanju energetske učinkovitosti u javnim zgradama, kazao je za FENU Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja.

- Imamo komplicirane procedure za izdavanje dozvola potencijalnim investitorima, kazao je ministar Martić.  - U pogledu planiranja najznačajnije je donošenje Prostornog plana „Autocesta na Koridoru Vc“ kojim se na cijeloj trasi autoceste pojednostavilo izdavanje odobrenja za gradnju, tako da se može reći da ne postoje zapreke s aspekta izdavanja odobrenja za nastavak izgradnje autoceste.

Kada je riječ o projektima koji su za cilj imali otklanjanje šteta od poplava i klizišta ministarstvo je u suradnji sa županijskim i općinskim vlastima implementiralo sredstava u iznosu od 3.349.799,89 KM, a realiziramo i projekt „Program oporavka od poplava“ u suradnji s UNDP-om, pojasnio je ministar Martić.

- Ministarstvo je izdvojilo 4.567.508,50 KM za projekte poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama te kroz drugi projekt sa Svjetskom bankom cca 15.000.000 USD, naglasio je ministar Martić.

Govoreći o planovima, ministar Martić ističe kako će ministarstvo i dalje poticati izradu planskih dokumenta na općinskoj i županijskoj razini, razvijati baze podataka za prostorno planiranje, predlagati konkretnu implementaciju presuda Ustavnog suda FBiH i Europskog suda u propise kojim se regulira povrat vojnih stanova i nacionaliziranih stanova te provoditi projekte s ciljem zaštite nacionalnih spomenika.   

- Sve ovo neće biti moguće bez povoljnog političkog ambijenata, te formiranja nove vlasti koja će se baviti svim ovim i drugim pitanjima od važnosti za život svakog građanina BiH. Tijekom obilaska terena može se vidjeti koliko se sve političke odluke, a posebno blokade reflektiraju na živote ljudi.

U političkom smislu moramo stvarati ambijent za ulaganja i razvoj te ostanak u BiH. EU očekuje reforme i napredak na mnogim poljima i to svi zajedno moramo što prije pokrenuti, zaključio je Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, prenosi FENA.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03