Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Kurbansko meso ubacivali u hladnjaču sa svinjskim!

Mirnes Duvnjak_voza_Hitne_pomoi

Nakon skandala koji potresa Javnu ustanovu Dom za stara lica Zenica, gdje se zbog odluke direktora Kemala Efendića ucrvalo oko tri i po tone doniranog kurbanskog mesa, ekskluzivno za Dnevni avaz sve detalje ovog nesvakidašnjeg slučaja ispričao je Mirnes Duvnjak, vozač Hitne pomoći čijim je vozilom meso transportirano.

Prema njegovim riječima, još mjesec prije Kurban-bajrama upozoravao je direktora da nabavi hladnjače i spremno dočeka donacije mesa.

- Kada je došao Bajram, počele su pristizati donacije. On je našao hladnjaču u Žepču, koja je radila na četiri stupnja. Posebno je šokantno što smo kurbansko meso stavili u hladnjaču sa svinjskim - govori on.

Kada su napunili kapacitet hladnjače u Žepču, direktor je nabavio pokretnu hladnjaču, a onda je našao i jednu hladnjaču u selu kod Zavidovića.

- I tamo smo odnijeli meso i stavili ga sa svinjskim. Zatim nismo imali više prostora da bilo gdje ubacujemo meso - tvrdi Duvnjak, dodajući da su morali isprazniti i pokretnu hladnjaču koja je bila privremeno rješenje.

Kada su narednog dana došli u Žepče s novom turom mesa, ali i da isprazne pokretnu hladnjaču, primijetili su, osim toga što nemaju više gdje ubacivati meso, da je i ono koje su ranije dovukli počelo smrdjeti.

- Rekao sam direktoru da hitno nađe šoker hladnjaču, da se spasi meso. Našao je hladnjaču u Gorici, gdje smo odvukli meso. On je, također, vozio meso u drugom kombiju. Vlasnik hladnjače u Gorici, zbog teškog stanja mesa, dvoumio se, ali ga je na kraju pristao primiti - prisjeća se on.

Zatim je direktor Efendić odlučio da meso posole i pokušaju ga tako spasiti, za što su kupili 200 kilograma soli. Kada su narednog dana otišli do hladnjače u Gorici da ga posole, meso je bilo  ucrvano, a hladnjača isključena.

- Mesu nije bilo spasa. Onda je direktor rekao da meso vozimo na Mošćanicu i zatrpamo ga, što smo radili od 21 sat do gluho doba noći – priča on.

Tijekom prebacivanja mesa, Duvnjak se porezao na kost, pa je primio antitetanus, a danima je na tabletama za smirenje zbog svega što je proživio i bio prinuđen uraditi.

Tužiteljstvo ZDK formiralo je predmet neodredivo kazneno djelo ili počiniltelj u cilju provjere informacije objavljene u listu “Dnevni avaz”, kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.
- Vjerujte, noćima ne spavam zbog svega što se dogodilo. Bojim se da ne propadne i preostalo meso u Žepču, pet-šest tona, koje je u lošem stanju  - zaključuje Duvnjak, koji bi danas trebao dati iskaz i u Tužilaštvu.
Direktor pronašao lokaciju

Drugog dana Bajrama kapacitet hladnjače u Žepču bio je prepun, meso se počelo osjetiti, nakon čega je Efendić odlučio da pokvareno meso bace u rijeku kod Žepča.

- Tamo smo bacili više od 500 kilograma mesa, i to usred  dana. Direktor je sve vrijeme bio s nama te našao lokaciju gdje ćemo bacati meso u rijeku - kaže Duvnjak ekskluzivno za Dnevni Avaz.

Tekst i foto: Dnevni Avaz

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03