Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Tona ucrvanog mesa završila u Žepču

Tona ucrvanog_mesa_zavrila_u_epu

Prema pisanju Dnevnog avaza, tona ucrvanog kurbanskog mesa je bačena u rijeku kod Žepča, a dvije i pol tone su zakopane na deponiji smeća kod Mošćanice.

Radi se o doniranom mesu koje se zbog neadekvatnog skladištenja pokvarilo nakon pogrešnih odluka Kemala Efendića, direktora  Javne ustanove Dom za stara lica Zenica. Dugogodišnja je praksa Doma da plaća skladištenje doniranog mesa jer nemaju svoje hladnjače. No, takvu je praksu odlučio prekinuti novi direktor Efendić, koji je pronašao drugu hladnjaču u Gorici kod Zenice u kojoj se na kraju meso i pokvarilo. Tamo je meso prenoćilo, a potom je prevezeno u Žepče. Međutim, ono se u međuvremenu i ucrvalo te je, navodno, tona mesa bačena u rijeku kod Žepča, a čak 2,5 tona zatrpano je na deponiji smeća kod Mošćanice.

Ekipa Dnevnog avaza posjetila je lokalitet Mošćanice, gdje je pronašla lokaciju na kojoj je animalni otpad neadekvatno zbrinut. "Dok smo se vozili lošim i makadamskim putem, prolazeći pored nekadašnje Streljane na Mošćanici, zavučenim i nepristupačnim terenom, zapitali smo se kako je nakon toliko prolazaka donirano vozilo Hitne pomoći, kojim se prevozilo ucrvano meso, na kraju ostalo ispravno. Pored štete pričinjene uslijed pokvarenog mesa, koja se procjenjuje na oko 40.000 KM, za potrebe sakrivanja mesa potrošene su i ogromne količine goriva, amortizacija vozila... ", piše Dnevni Avaz.

Povodom ovog šokantnog slučaja, novinari Avaza kontaktirali su i direktora Efendića, koji nije želio previše govoriti ali nije niti demantirao cijeli slučaj. "Nemam saznanja o tome, mogu provjeriti i provesti istragu" izjavio je Efendić, dodajući da su im građani, Islamska zajednica i Zeleni polumjesec donirali velike količine mesa za Bajram.

Nakon pisanja Dnevnog avaza, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona jučer je izvršila kontrolu u Domu za stara lica Zenica. "Za slučaj smo saznali iz vašeg upita, nakon čega smo odmah uputili inspektore na teren. Direktora jučer nije bilo, pa su danas nastavljene aktivnosti. Sve detaljno provjeravamo", kazala je  Mirsada Silajdžić, direktorica kantonalne inspekcije. U ovaj slučaj uključit će se i Tužilaštvo ZDK, saznaje i piše Dnevni Avaz.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03