urueni certifikatiJučer su žepačkim tvrtkama Kamin studio, Aer transporti, Tonino-holz, Sinan-commerc, Bećirević i Hunes dodijeljeni certifikati bonitetne izvrsnosti na poslovnom susretu u Tešnju čiji je organizator Analitičko-bonitetna kuća Bisnode BH.

Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada, koji certificirana poduzeća svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj s tvrtkama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Susret je održan u suradnji s općinama BEAR područja, Tešanj, Žepče i Teslić, a posvećen je bonitetno izvrsnim kompanijama kao najznačajnijim akterima razvoja gospodarske regije u kojoj posluju. Nakon obraćanja načelnika Mate Zovke, Milana Miličevića i Suada Huskića, otvorena je rasprava o razvojnoj inicijativi i COBEAR projektu, te su predstavljeni rezultati poslovanja tvrtki ovih općina. Predstavnici kuće Bisnode prikazali su rezultate poslovanja bonitetno izvrsnih kompanija ovog područja, s posebnim osvrtom na njihovo sudjelovanje u gospodarskom uspjehu i razvoju regije.

Inače, na BEAR području koje čine općine Žepče, Tešanj i Teslić bonitetno izvrsnih kompanija je 384, što je 36,5% od ukupnog broja aktivnih kompanija prema završnim računima za 2018. predatim nadležnim agencijama Ove kompanije ostvarile su više od 109 milijuna KM dobiti  i zapošljavaju skoro 14.000 radnika.