Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Dragana Mrkonjić jedna od 9 žena u Žepču koje pokreću vlastiti biznis

Dragana Mrkonjic_pokrece_svoj_biznisDragana Mrkonjić u Ljubatovićima, u blizini Žepča pokrenut će eko-agro seoski turizam zahvaljujući Fondu za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je pokrenuo USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u suradnji s lokalnim zajednicama.

Mrkonjić je navela da je riječ o gazdinstvu koje je smješteno u prirodnom okruženju.

– Posjetitelji, prvenstveno oni najmlađi, moći će vidjeti različite vrste životinja, probati i kupiti eko proizvode i provesti vrijeme izvan gradske gužve – istaknula je Mrkonjić tijekom ceremonije potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u suradnji s Općinom Žepče osigurao je 80.000 KM za pokretanje biznisa.

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko rekao je da su za njega one devet veličanstvenih i hrabrih žena.

– Ponosan sam na njihovu hrabrost da uđu u svijet biznisa i siguran sam da će biti motivacija i drugim sugrađankama – dodao je Zovko.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene.

Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. i kroz koji je do sada podržano više od 160 biznisa.

Potpisivanje ugovora_za_biznise_zena

– Dodatnu vrijednost ovom modelu pružanja podrške daje činjenica da u cijelom procesu sudjeluje i lokalna zajednica, al ii da ne govorimo samo o financijskoj podršci već i mentorskoj. Značajno je da se korisnice imaju kome obratiti i dobiti podršku tijekom prve godine poslovanja – naglasio je direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić.

U Općini Žepče pokrenuto je devet biznisa u oblasti proizvodnje, turizma, ugostiteljstva, zanata, poljoprivrede i uslužnih djelatnosti.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja Fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz USAID-a.

FENA/postaja.ba

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03