Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

AUDIO: Bračni par Bulajić uzgojio banane u Žepču

Banane u_Zepcu_1

Bračni par Bulajić, Danijela i Smiljan, uspjeli su u Orahovici kod Žepča uzgojiti prave pravcate banane. Tropska stabla su ove godine po prvi puta dala i plodove, a bračni par Bulajić osim banana uzgaja još i mnoštvo egzotičnog bilja i cvijeća. Sve je to bio razlog da ih posjetimo i da na licu mjesta vidimo taj, za naše područje, nesvakidašnji urod.

"Ideja da zasadimo stablo banane je došla od moje supruge. Nabavili smo sadnice od kuma iz Pančeva, koji posjeduje pravi tropski vrt. Ne zahtijevaju posebnu njegu, potrebna je samo plodna zemlja, naravno sunce ali i puno vode, osobito u ovom periodu kada cvjeta", kaže Smiljan.

Iako je uobičajeno da ova vrsta tek 6. godine daje plod, u domu Bulajića on je stigao već u trećoj. Najprije se pojavio veliki cvijet, koji svakim otvaranjem svojih latica otvara i niz manjih cvjetića iz kojih rastu prepoznatljivi plodovi u obliku grozda.

Nažalost, zbog hladnijeg vremena koje je pred nama, bananice koje su trenutno narasle oko 10-tak centimetara vjerojatno neće dostići oblik i veličinu koji imamo priliku vidjeti u našim tržnim centrima. Ali to u konačnici nije niti bio motiv zašto je bračni par Bulajić zasadio stablo banane u Žepču. Motiv je jednostavno ljubav prema biljkama, a osobito prema onima koje nisu uobičajene za naše podneblje, ističu Danijela i Smiljan Bulajić.

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03