Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

ARMANI CENTAR ŽEPČE - AKCIJSKI KATALOG ZA RUJAN

Armani akcije_nez_konkurencije

Žepčak Tomislav Marić prema ocjeni novinara najbolji na Studentskom ljetu u Maglaju

Toma na_studentskom_ljetu_2019Žepčak Tomislav Marić ToMa najbolji je izvođač zabavne glazbe prema ocjeni žirija novinara na 48. Internacionalnom festivalu mladih i neafirmiranih pjevača ''Studentsko ljeto 2019.'' koji se tijekom proteklog vikeda održao u Maglaju.

Završene su festivalske večeri 48. Internacionalnog festivala mladih i neafirmisanih pjevača "Studentsko ljeto 2019".  „Pjesmom o Maglaju“ obje noći otvorio je Benjamin Hasanić, apsolvent Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu i član Organizacionog odbora.

Festivalske večeri proglasio je otvorenim načelnik općine Mirsad Mahmutagić. Kazao je kako je sretan da su, i pored teške ekonomske situacije, uspjeli nastaviti tradiciju i pokazati da ovaj grad i dalje ima snage da se suprostavi svemu, te pjesmom pokaže da granice ne postoje.

Ovogodišnji stručni žiri činili su prof. Enisa Hajdarević Šojko, dirigent i profesor Ognjen Bomoštar, Jovan Joca Adamov, prof. Ahmo Muharemović, Ermelina Herceg muzički pedagog i član Organizacionog odbora Hana Čizmić. Žiri novinari ove godine je u sastavu Hajdar Arifagić, Nejra Bradarić i Amir Saletović.

Odlukom stručnog žirija pobjednik Večeri narodne muzike je Stefan Nikolić koji se predstavio pjesmom Šabana Šaulića „Meni je s tobom sreća obećana“. Drugo mjesto pripalo je Zorani Iđuški iz Sobora, a treće mjesto dodijeljeno je Mirzi Karabegoviću iz Maglaja. Žiri novinara jednoglasnom odlukom dodijelio je prvo mjesto Esmi Sultanić.

Treće mjesto nagrade publike osvojila je Hafsa Jalisi iz Londona, drugo mjesto Mirza Karabegović iz Maglaja, dok je publika najviše glasova dala Esmi Sultanić iz Konjica.

Dodijeljena je i nagrada za najbolju interpretaciju sevdalinke. Nagradu pod nazivom „Selver Pašić“ dobio je Adnan Solak.

U revijalnom dijelu programa nastupio je Adnan Jakupović.

Pobjednica Večeri zabavne muzike o odluci stručnog žirija pobjednik festivala je Irina Arsenijević iz Šimanovaca. Drugo mjesto stručnog žirija osvojio je Isak Šabanović iz Bijelog Polja, a treće je pripalo Melini Marijanac iz Zenice.

Žiri novinara odlučio je da je najbolji Tomislav Marić iz Žepča koji trenutno živi i gradi svoju glazbenu karijeru u Splitu. Drugo mjesto pripalo je Martini Mitrevskoj iz Skoplja, dok je treće mjesto osvojio Strahinja Živanović iz Brusa.

Po ocjeni maglajske publike u Večeri zabavne muzike najbolji je bio Maglajlija Seid Alispahić, drugo mjesto dali su Martini Mitrevskoj, dok je treće mjesto publike osvojila Medina Galibegović iz Bosanskog Petrovca.

Nakon proglašenja pobjednika, svoj solistički koncert održala je popularna pjevačica Goca Tržan.

Voditelji obje večeri Festivala bili su veoma raspoloženi i na visini zadatka Lamija Terzimehić i Fikret Hodžić.

maglaj.net/postaja.ba

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03