Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

ARMANI CENTAR ŽEPČE - AKCIJSKI KATALOG ZA RUJAN

Armani akcije_nez_konkurencije

Potomci Tadije i Ljubice Jukić iz cijele Europe hodočastili u Komušinu

jukici komusina__01

Misionar u Ugandi don Gabrijel Jukić, i sam rodom iz Vitlaca kod Žepče, predvodio je u nedjelju 28. srpnja hodočašće obitelji Jukić u Komušinu. Hodočašće na koje se iz cijele Europe okupilo 57 potomaka Tadije i Ljubice rođene Dragičević iz Vitlaca, Jukići su organizirali su u znak zahvalnosti Gospodinu za sve dobro što učini za ovu obitelj i što im daje snagu prihvatiti i nositi breme križa. Devedesetogodišnji Anto Jukić iz Vitlaca bio je najstariji a trogodišnji Gabrijel Ilić iz Norveške najmlađi hodočasnik.

Misno slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini predvodio je don Gabrijel Jukić, misionar, a pjevanje je uz violinsku pratnju poznatog hrvatskog violiniste i člana Zagrebačke filharmonije Ive Jukića predvodila časna sestra Jelica Jukić iz reda Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

Čitanje tijekom Euharistije pročitale su Marija Ezgeta iz Žepča i Marija Ilić iz Norveška, molitvu vjernika Marija i Lucija Jukić iz Vitlaca, a psalam su otpjevale Bernarda Jukić iz Vitlaca i Ana Lučić iz Žepča. Hodočasnicima je na raspolaganju za svetu ispovijed bio i komušanski župnik Boris Salpić.

Po završetku euharistije hodočasnici su se uz molitvu pješice uputili do Kondžila gdje je don Gabrijel izrekao prigodnu molitvu, te istaknuo značaj Komušine i Kondžila za obitelj Jukić, njeno učvršćivanje i srastanje s katoličkom crkvom kao ii njen opstanak i preživljavanje kroz burna prošla vremena. Posebno je naglasio važnost molitve i sudjelovanja na euharistije. 'Neka je tvoja molitva glasna, konkretna, uporna, ljudski gledajući dosadna, neka je to 'štap i palica' u tvojoj ruci, neka je u nju utisnuto što želiš. Bog te ljubi i voli tako da nema molitve i vapaja koji dolazi iz dubine srca koje nije grešno da Gospodin neće uslišiti," između ostalog naglasio je velečasni Jukić.

Onako kako je započelo, hodočašće je u večernjim satima i završili, molitvom u autobusu na putu do Žepča.

Postaja.ba (R.J.E.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03