Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Ceste FBiH: Do kraja listopada dvosmjerni promet kroz Vranduk

873x400"Do kraja listopada bit će  dvosmjerni promet kroz tunele Vranduk", kazao je direktor Javnog poduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine Ljubo Pravdić, koji je održao sastanak s predstavnicima nadzora i konzorcija izvođača rekonstrukcije dva tunela i dva mosta u Vranduku.

Pravdić je istakao kako je ovo veoma kompleksno gradilište, jer se u isto vrijeme izvodi više projekata, što otežava posao izvođačima, ali i sudionicima u prometu.

"Nama je cilj da vidimo kakvo je stanje i da se promet, kako je i predviđeno, do kraja 10. mjeseca pusti dvosmjerno. Da nemamo više korištenje obilaznice. Na dobrom smo putu, po obećanjima predstavnika izvođača radova i nadzora, da sve ide dinamikom kako je i predviđeno", kaže Pravdić, koji najavljuje da će, nakon puštanja u promet tunela i mostova, izvođač u noćnim satima raditi montiranje opreme, ventilacije, osvjetljenje.

Pravdić ističe kako se nalaze u ključnoj fazi izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Vranduk te da su zbog toga i došli da se na licu mjesta, skupa s nadzorom, izvođačem i predstavnikom investitora, uvjere u probleme, napredovanje i očekivani završetak radova.

"Obišli smo i alternativnu obilaznicu, Zenica – Nemila, koja je nakon rekonstrukcije u zadovoljavajućem stanju. Narednih četiri-pet dana bit će postavljanja i prometna signalizacija o preusmjerenju. Tada će kompletan promet vozila, do 7,5 tona, biti preusmjeren na ovu regionalnu cestu, kao alternativni pravac. Samim tim, smanjit će se gužve i čekanje kroz tunel", smatra Pravdić.

Najavljuje da će, u suradnji s BIHAMK-om, postaviti i drugu web-kameru te će se moći uživo pratiti stanje na cesti i iz pravca Doboja i iz pravca Zenice.

"Očekujemo da će, za nekih 15-ak dana, završiti betoniranje sekundarne obloge s ove strane" – kaže Pravdić te najavljuje odmah početak betoniranja i druge strane obloge u dužini od 150 metara, a što je u predviđenoj dinamici.

"Dat ćemo sve od sebe, angažirat ćemo dodatne resurse da pokušamo ispoštovati zahtjeve investitora da se promet, krajem 10. mjeseca, vrati u normalno, dvosmjerno funkcioniranje. Nastojat ćemo i radimo sve tri smjene, ponajviše u trećoj smjeni, s obzirom na smanjen intenzitet prometa. Mislim da smo kompetentni i spremni, da imamo resurse i da neće biti do nas", kazao je Mario Bevanda, voditelj radova konzorcija kojeg predvodi širokobriješki “Hering”.

On ističe da će osposobljavanje obilaznice Zenica – Nemila olakšati funkcioniranje sudionicima u prometu, a i njima kao izvođačima radova.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2