Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Vlada ZDK želi nastaviti dobru suradnju s braniteljskim udrugama

Braniteljske udruge_2019U Vladi Zeničko-dobojskog županije upriličen je prijem i radni sastanak s predstavnicima temeljnih braniteljskih organizacija Armije RBiH i HVO-a u Zeničko dobojskoj županiji, čiji su domaćini bili predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Sastanku su nazočili Fatima Mahmutagić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, Nazim Bećirović, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja, Vernest Karzić, predsjednik "Unije veterana", Jusuf Rakman i Asim Omanović iz Saveza ratnih vojnih invalida, Pero Lujić, predsjednik HVIDRA-e te Dragan Janko, čelnik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a u ZDK-u.

Prenoseći pozdrave premijera Mirze Ganića, koji je bio spriječen da nazoči prijemu zbog sastanka u Vladi Federacije BiH, predsjedavajući Huskić je ponovio opredjeljenje aktualne vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu da nastavi suradnju s braniteljskim udrugama na način kako je to činila prethodna vlada na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem.

"Želimo da radimo zajedno i da održimo kontinuitet dobre suradnje. Nastojat ćemo da sve probleme rješavamo dogovorom", kazao je Huskić.

Braniteljska udruženja očekuju od Zeničko-dobojskog kantona da uskladi svoje propise sa Zakonom o dopunskim pravima boraca i članova njihovih obitelji FBiH, čim bude donesen u Parlamentu FBiH. Traže da se sistemski riješi pitanje pravne pomoći za branitelje koji su optuženi ili sudjeluju kao svjedoci u predmetima ratnih zločina, te da se institucionalno jačaju braniteljska udruženja kako bi se ova populacija mogla efikasnije boriti za pripadajuća prava. Poručili su kako žele graditi istinsko povjerenje i probleme žele rješavati kroz dijalog s vlastima, a ne proteste i šatorska naselja.

"U protekle četiri godine smo postigli napredak u rješavanju položaja braniteljske populacije i želimo ostati na tom kursu. Moramo se izboriti za dodatno povećanje budžeta kako bismo kroz nove projekte napravili još veći iskorak", kazao je ministar Čolaković.

Press služba ZDK

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2