Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

ARMANI CENTAR ŽEPČE - AKCIJSKI KATALOG ZA RUJAN

Armani akcije_nez_konkurencije

Autocesti kroz Žepče 58 od 100 milijuna eura grant sredstava

autoput-koridor-5c 2019Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je nakon Samita lidera zapadnog Balkana održanog u poljskom Poznanju u okviru Berlinskog procesa da je BiH dobila 96,8 milijuna eura grant sredstava za tri projekta, prenosi televizija Hayat.

Rezultat je to, dodao je, značajnog broja dobro i kvalitetno pripremljenih projekata kako je to BiH uradila i za prethodne samite u okviru ovog procesa.

- Ova tri projekta imaju ukupnu investicijsku vrijednosti od oko 450 milijuna eura što je najveći iznos koji je jedna zemlja zapadnog Balkana dobila na ovom samitu - pojasnio je Zvizdić.

Radi se o tri dionice na koridoru autoceste V-c i to dionica Vukosavlje-Doboj na kojoj treba biti izgrađen tunel te je BiH za to dobila 39 milijuna eura. Druga dionica je Zenica sjever-Žepče jug za koju je osiguran grant od 42 milijuna eura te treća dionica Žepče jug-Doboj jug za koju je osigurano 16 milijuna eura.

- Dobili smo značajna grant sredstva i sada je na nama da se intenziviraju radovi na ove tri dionice, ali na ostalih 11 pripremljenih dionica na koridoru V-c za koje su već osigurana sredstva - podvukao je Zvizdić.

Ocijenio je da je ovaj samit bio značajan jer za zemlje zapadnog Balkana Berlinski proces predstavlja još uvijek najefikasniji model za unapređenje infrastrukture i regionalne suradnje kako bi zapadni Balkan postao dio jedinstvenog ekonomskog prostora.

Zbog toga je, dodaje, nastavak realizacije projekata iz oblasti transportne, energetske i digitalne infrastrukture od izuzetne važnosti za ekonomsku budućnost zapadnog Balkana kao i za otvaranje novih radnih mjesta, javlja Fena.

Na samitu je razgovarano i o daljnjem putu europskih integracija te je Zvizdić naglasio da europska perspektiva mora ostati otvorena jer je to za zapadni Balkan najefikasniji model za reforme, preuzimanje europskih vrijednosti te osiguranje mira i stabilnosti.

Hayat/postaja.ba

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03