Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

ARMANI CENTAR ŽEPČE - AKCIJSKI KATALOG ZA RUJAN

Armani akcije_nez_konkurencije

Životno ugroženi pacijenti dobivaju policijsku pratnju kroz Vranduk

Policijska pratnja_VrandukUprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona će putem Policijske stanice Nemila osigurati da sanitetska vozila s pacijentima čije je stanje akutno-životno ugrožavajuće, prođu bez zadržavanja ili uz minimalno zadržavanje uzrokovano radovima na tunelu Vranduk - zaključeno je na sastanku ministra zdravstva dr. Adnana Jupića s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.

Sastanak je organiziran s ciljem traženja rješenja za problem prijevoza pacijenata s područja općina Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Usora i Tešanj u pravcu Kantonalne bolnice Zenica, izazvan zastojem i velikim gužvama zbog rekonstrukcije tunela Vranduk, naročito posljednjih dana kada zbog povećanih gužvi nije moguće provoditi ranije postignute dogovore s MUP-om o načinu prijevoza pacijenata.

"PS Nemila će osigurati da sanitetsko vozilo bude preuzeto od policijske patrole i popraćeno na najefikasniji način kroz mjesto izvođenja radova ili alternativnim putem. U slučaju da se transport vrši u vremenu kada na spomenutoj dionici nema gužve i velikih zastoja, dežurni u PS Nemila će dati uputu vozaču da u pravcu Zenice prođe bez policijske pratnje što će iziskivati najmanji utrošak vremena. S rješenjem su upoznate sve zdravstvene ustanove, a uvjereni smo da će doći do pozitivnih iskoraka i olakšanja transporta naših pacijenata", kazao je dr. Jupić.

Također, u koordinaciji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja ZDK vode se pregovori s Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla, kako bi se, dok traje rekonstrukcija tunela u Vranduku, pojednostavilo upućivanje životno ugroženih pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu.

"Poseban akcent će biti stavljen na izbjegavanje bilo kakvih zloupotreba u okviru ponuđenih rješenja, kako bismo osigurali prijem i stvarnu korist za životno-ugrožene pacijente sa sjevera Zeničko-dobojskog kantona u UKC Tuzla", kazao je ministar Jupić.

Press služba ZDK

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03