Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

Poslodavci traže ostavke i prijete tužbama zbog Vranduka

vranduk-kolona-696x394Upravni odbor Grupacije poslodavaca Zeničko – dobojskog kantona zatražio je od Vlade Federacije BiH utvrđivanje odgovornosti nadležnih iz Javnog poduzeća “Ceste FBiH” zbog teškog stanja uzrokovanog rekonstrukcijom tunela Vranduk kod Zenice.

Dopis koji su uputili gospodarstvenici iz Udruženja poslodavaca Zeničko – dobojskog kantona prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gospodine Premijeru

Upravni odbor grupacije poslodavaca ZDK na sjednici održanoj 20.06.2019. godine, donio je zaključak da je pitanje rekonstrukcije tunela Vranduk, nanijelo ogromnu štetu bosanskohercegovačkoj privredi.

Smatramo da za nastalu štetu mora neko odgovarati. Izvođenje samih radova se pokazalo neefikasno, ali i sama priprema i planiranje rekonstrukcije, te zbog toga strahujemo od nastanka ekscesa, jer su privrednici i građani na rubu strpljenja.

Obzirom da je Vlada FBiH imenovala Nadzorni odbor "Cesta FBiH", Vlada mora preispitati odgovornost nadležnih u "Cestama FBiH". Ona za to preko Nadzornog odbora ima potrebni mehanizam. Smatramo da, ukoliko direktor "Cesta FBiH" u međuvremenu ne podnese ostavku, što bi bio moralni čin, Vlada FBiH bi trebala pokrenuti smjenu kompletnog rukovodstva.

Ukoliko se ne poduzmu adekvatni koraci Upravni odbor "Grupacije poslodavaca ZDK" će razmotriti i predložiti članicama podizanje pojedinačnih tužbi protiv "Cesta FBiH", kaže se u dopisu Udruženja poslodavaca ZDK.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2