Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Održana književna večer "Književnost protkana duhovnošću"

knjievna 2

Sinoć je U Gradskoj kavani održana književna večer "Književnost protkana duhovnošću" u organizaciji JU "Gradska biblioteka Žepča", u okviru projekta Književno umjetnički susreti u Žepču 4.

Moderator večeri bio je Igor Kožemjakin, predmolitelj sarajevske sinagoge, a izlagači su bili: profesorica Berina Mujić Hodžić, Zoran Živković protojerej žepačko - zavidovićki i vlč. Ilija Orkić, župnik župe Radunice.
Na samom početku načelnik Mato Zovko kazao je da je lijepo vidjeti tri naroda i vjere uključene u jedan projekt, te dodao da moramo izgrađivati povjerenje,  imati razumijevanja jedni za druge i snositi odgovornost za ono što radimo.
Profesorica Berina kao prva izlagačica razgraničila je pojmove duhovnost i književnost i kazala da je duhovnost svijest u kojem se čovjek predaje razvoju vlastitog duha kroz vjersku posvećenost Bogu. S druge strane književnost kao takva je sveukupnost pisanih dijela, zbir pedagoškog, filozofskog i religijskog značaja.
Protojer Zoran Živković podsjetio je sve prisutne na vrhunsko književno djelo - Bibliju, koja se sastoji od više knjiga i koja je vječita inspiracija književnicima. Izdvojio je Psalme Davidove kao vrhunsko poetsko djelo.

Kao posljednji izlagač večeri, velečasni Ilija Orkić je istaknuo da je u današnjem svijetu duševni mir narušen svakojakim sadržajima koji nam ne služe za izgradnju duha, te napomenuo da nas čitanje odabranih sadržaja oplemenjuje. Naveo je kako je kršćanstvo utisnulo najdublji pečat u duhovnost, moral, kulturu i običaje Hrvatskog naroda, koji od 13. stoljeća pripada zapadno europskoj civilizaciji.

Tijekom večeri za glazbeni ugođaj bili su zaduženi Tamara i Anastasija Živković, župni zbor Uzvišenja svetog križa - Bistrica, te Ensar Šišić, Ašir Mehmedović i Sufjan Hađžić.

Sinoćnja manifestacija je realizirana uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03