Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

ZDK mijenja uputstvo za dodjelu poticaja za jagodičasto voće

Maline poticaj_promjenaMinistar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić održao je sastanak s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantona, na kojem se razgovaralo o ovogodišnjem programu poticaja proizvodnji maline i kupine u kojoj je ovaj kanton lider u FBiH.

S namjerom da spriječi zloupotrebe prilikom otkupa, resorno ministarstvo se u 2019. opredijelilo da subvencionira samo proizvođače koji malinu i kupinu predaju otkupljivačima s područja Zeničko-dobojskog kantona. Međutim, pošto je značajan broj proizvođača dugoročno vezan ugovorima za otkupljivače s područja cijele FBiH, odlučeno je da se još ove godine zadrži dosadašnja politika poticaja.

"Uvažili smo zahtjev proizvođača, tako da ćemo i ove godine subvencionirati proizvođače maline, kupine i organske jagode koji urod predaju bilo kojem otkupljivaču na području FBiH. Rekli smo da je to prijelazno rješenje, jer je naše strateško opredjeljenje da uspostavimo kontrolu otkupa preko domaćih hladnjača. Također, prihvatili smo zahtjev Udruženja poljoprivrednika ZDK za produženje roka za predaju dokumentacije za kasne sorte maline i kupine, jer je zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo do kašnjenja vegetacije", kazao je ministar Bašić.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ove godine je za poticaje poljoprivrednoj proizvodnji planiralo 3 milijuna KM, od čega je 700.000 KM namijenjeno za poticaje proizvođačima maline, kupine i organske jagode.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03