Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

FOTO: Otvoreno spomen obilježje u Galovcu

67072 n

U nedjelju,  09.06.2019. godine uz nazočnost  više stotina posjetitelja u Galovcu, općina Maglaj, je posvećeno spomen obilježje poginulim i nestalim braniteljima u II. svjetskom i  Domovinskom ratu. Selo Galovac kod Novog  Šehera ima svega 50-tak domaćinstava  ali je iz njega u II. svjetskom ratu (1941.- 45.) poginulo i nestalo ukupno 20 osoba. U Domovinskom ratu ( 1991. - 95.) iz Galovca je poginulo ukupno 16 momaka od 19 - 30 godina, što je po postotku, u odnosu na broj kuća, daleko najviše poginulih na cijelom žepačko maglajsko zavidovićkom kraju.

Nakon što je novošeherski župnik fra Josip Tomas posvetio spomenik, vijence su položili predstavnici  Udruge zajednica obitelji poginulih i nestali hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu ZDK, obitelji poginulih iz Galovca, te Udruga dragovoljaca i veterana HVO Maglaj.

Nazočnima se obratili i gosti iz Hrvatske, Žana Ćorić, izaslanica Zvonka Milasa , državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji su i donirali najveći dio sredstava za izgradnju ovog spomenika te Nenad Križić, izaslanik predsjednika HVIDRA-e Republike Hrvatske. U Galovcu je bio i  Ivan Zeba, voditelj Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata u Bosni i Hercegovini  te mnogi drugi ugledni gosti iz BiH.

Idejno rješenje za spomenik u Galovcu je uradio dr. art Mladen Ivešić , profesor na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu, rođen upravo u Galovcu.

„Ukupna vrijednost ovog prelijepog spomen kompleksa (trga) iznosi oko 50.000 KM. Sredstva su prikupljena uz  pomoć Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Ministarstva za braniteljska pitanja Vlade ZDK, Općine Maglaj, te prijatelja i mještana Galovca. Preostala, nedostajuća, sredstva u iznosu oko 4.000 KM će se nastaviti prikupljati od mještana i drugih donatora kako bi ovo zdanje uistinu bilo završeno u skladu s projektnom dokumentacijom,“ kazao nam je Marinko Kelavić, predsjednika Odbora za izgradnju ovog spomen obilježja.                                                                                                                  

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03