Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Kardinal Puljić u Globarici istaknuo ulogu majke u obitelji

viber slika_2019-05-24_11-59-11Župa svete Marije Pomoćnice Kršćana u Globarici proslavila je danas svoju nebesku zaštitnicu.

Misno slavlje koje je započelo u 11:00 sati predvodio je kardinal vrhbosanski Vinko Puljić uz koncelebraciju deset svećenika Žepačkog dekanata. Tijekom mise kardinal je podijelio sakrament svete potvrde za 8 krizmanika i sakrament prve svete pričesti jednoj prvopričesnici.

Kardinal je u propovijedi naglasio važnost Marije u životu Crkve. Naveo je da je Marija kroz cijelu našu povijest imala ulogu Majke braniteljice koja je oduvijek iskazivala milosti i ohrabrivala svoj narod u najtežim trenutcima.

Napomenuo je da se i danas suočavamo s raznim bolestima modernog doba, ljudi često osjećaju depresiju, klonu duhom i tada sve što im je potrebno jest savjet, a u tim trenutcima nitko ne može dati bolji savjet od Marije.

Kardinal se tijekom propovijedi na poseban način obratio majkama i kazao da je njihova uloga u društvu neprocjenjiva jer su upravo one te koje bi trebale ohrabriti i držati obitelj na okupu, a da bi tu zadaću uspješno obavljale zagovor uvijek mogu tražiti kod Marije.

Pozvao je vjernike da traže milosti od Isusove majke i naše majke kako bi skupili dovoljno snage za ostanak na rodnoj grudi.

Globarički župnik velečasni Vlado Jagustin na koncu svete mise zahvalio se kardinalu Puljiću kao i svim vjernicima i svećenicima koji su nazočili današnjoj proslavi blagdana Marije Pomoćnice Kršćana.

Postaja.ba (A.T)

 

 

 

 

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03