Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Premijer ZDK traži hitan sastanak s Cestama FBiH zbog tunela Vranduk

Radovi na_tunel_vrandukPremijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić uputio je Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH Sarajevo dopis u kojem traži hitno organiziranje sastanka na kojem bi se tražilo rješenje za problem otežanog prometa zbog rekonstrukcije tunela Vranduk na magistralnoj cesti M17 Zenica - Doboj.

Održavanje sastanka s JP Ceste FBiH, koje je nadležno za ovo pitanje, inicirano je tijekom nedavnog susreta premijera s privrednicima iz općine Tešanj. Tom prilikom je konstatirano da naizmjenični promet jednom trakom koji je reguliran semaforom, usprkos pojačanim aktivnostima MUP-a ZDK, ne daje željene rezultate.

"Zastoj i kilometarske kolone izazivaju opravdano nezadovoljstvo vozača, a reflektiraju se i na privredu, jer zbog usporenog prometa kompanije kasne s isporukama roba i usluga. Tražimo da kao nadležna institucija hitno organizirate sastanak svih aktera koji sudjeluju u realizaciji projekta rekonstrukcije tunela Vranduk, kao i predstavnika ZDK, lokalnih zajednica i udruženja privrednika, jer se s dolaskom ljeta, kao i zbog planirane rekonstrukcije dva mosta preko rijeke Bosne, očekuju još veće prometne gužve", navodi u pismu Ganić.

Radovi na_tunel_vranduk1

Također, premijer ZDK je reagirao i nakon zahtjeva privrednika iz Visokog da se ubrza izgradnja glavne prometnice kroz Industrijsku zonu Ozrakovići. Izgradnju puta Vlada ZDK sufinancira sa 424.364,23 KM preko Direkcije za ceste ZDK te 97.500,00 KM koje je osiguralo Ministarstvo privrede ZDK iz transfera za razvoj poslovnih zona, a u financiranju projekta sudjeluje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sa 250.000,00 KM te Grad Visoko koji će sa 200.000,00 KM financirati izgradnju vodovodne mreže u ovoj poslovnoj zoni.

"Prilikom nedavne posjete Ozrakovićima privrednici su ukazali da izgradnja ceste traje isuviše dugo te da je kretanje vozila kroz zonu veoma otežano. S tim u vezi, održao sam sastanak s ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnelom Isakom i direktorom Direkcije za ceste ZDK Refikom Zekovićem s kojima sam dogovorio konkretne aktivnosti koje ćemo poduzeti u narednom periodu, a kako bi se ubrzala izgradnja navedenog puta", kazao je Ganić.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03