Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Katolici Cvjetnicom započeli Veliki tjedan, termini pobožnosti za žepačku župu

Cvjetnica Kriz_3Današnjim svetim misama na Cvjetnicu, započelo je obilježavanja Velikog tjedna u kojemu katolici slave najveća otajstva svoje vjere, Kristovu muku, smrt i uskrsnuće. U žepačkoj župi je večernjim satima održana pobožnost Križnog puta na brdu Križ, a po izlasku na brdo slavljena je i sveta misa. Prenosimo vam kompletan raspored svetih misa i pobožnosti u Velikom tjednu i na sam Uskrs u Župi sv. Antuna Padovanskog Žepče.

Na Veliki ponedjeljak, utorak i srijedu svete mise su u 7:00 i 18:00 sati. Na Veliki ponedjeljak u 12:00 sati bit će ispovijed djece, a 17:00 sati se slavi sveta misa na Pijesku kod Kapelice u Donjoj Papratnici. "Na Veliki utorak je 5/13 utoraka svetom Anti", podsjećaju iz žepačke župe. Pola sata prije svete mise molit će se krunica i pobožnosti svetom Anti a potom će se slaviti sveta misa koju će predvoditi vlč. Marko Lacić, župnik župe sv. Petra i Pavla – Lovnica.

Na Veliki četvrtak započinje sveto Vazmeno-Uskrsno trodnevlje. "Taj dan se slavi misa Večere Gospodnje, odnosno dan kada je Isus Krist ustanovio: Presvetu euharistiju i Svećenički red, te ostavio sebe kao trajni znak svoje prisutnosti u prilikama kruha i vina po rukama zaređenog službenika – svećenika," piše na službenoj stranici žepačke župe uz napomenu da se misa Večere Gospodnje slavi u 18:00 sati, te da je na Veliki petak zapovijedani post i nemrs.

Obredi Velikog petka: Služba muke Gospodnje, otkrivanje, klanjanje i ljubljenje Križa te sveta pričest počinju u 17:00 sati. Na Veliki petak u 21,00 sati održat će se Križni put od KŠC Don Bosco do Župne crkve gdje se pobožnost završava Gospinim plačem. "Za tu prigodu ponesite sa sobom svijeće. Molim Vas da ne miješate važnost obreda Velikog petka i pobožnosti Križnoga puta. Obredi Velikog petka su daleko važniji. Idealno bio bilo kad biste taj dan izdvojili vrijeme te sudjelovali i na obredima Velikog petka i na pobožnosti Križnoga Puta," poručio je žepačkim katolicima župnik don Predrag Stojčević.

Raspored"Velika subota je dan šutnje i Crkva ostaje uz Kristov grob razmatrajući njegovu muku i ne slavi svetu misu do Vazmenog-Uskrsnog bdjenja na veliku subotu, koje će u našoj Župnoj crkvi biti u 23:00 sata. Dođite na ovo bdjenje sa svijećama da zajedno dočekamo i proslavimo Kristovo uskrsnuće. Tko sudjeluje na misi Vazmenog-Uskrsnog bdjenja sudjelovao je na misi uskrsnuća Gospodinova", pozvao je žepačke katolike župnik Stojčević, napominjući da nakon bdjenja slijedi blagoslov jela. Blagoslov jela će biti upriličen i u 9:00 sati u Golubinjoj te u 11:00 sati u Župnoj crkvi, a svi katolici koji su ovih dana došli iz inozemstva a nisu se ispovjedili imat će priliku za svetu Ispovijed nakon blagoslova jela u 11:00 sati.

Za blagdan Kristova uskrsnuća - Uskrs, 21. travnja, održat će se tri svete mise u Župnoj crkvi, u 9:00, 11:00 i 19:00 sati, te u Golubinjoj u 9:30, priopćili su na službenoj stranici Župe sv. Antuna Padovanskog Žepče.

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03