Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO: AKCIJSKI KATALOG ARMANI CENTRA ZA LISTOPAD 2019.


Armani akcije_nez_konkurencije

Sutra „Večera siromaha“ za pomoć školovanju djece u Africi

prirodni sapun_00

U sklopu akcije prikupljanja sredstava za pomoć potrebitima, a naročito onima u siromašnim afričkim zemljama, a koja se tijekom svake korizme provodi u Katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču, već osmu godinu  organiziraju i takozvanu „Večeru siromaha“. Večera se redovito održava petkom uoči Cvjetnice, pa će se tako i ovogodišnja održati u KŠC-u Don Bosco u petak 12. travnja od 19 sati i 15 minuta a na njoj će se gostima po simboličnim cijenama nuditi obroci kakvi se mogu naći na trpezama siromašnih afričkih obitelji, ali i siromašnih iz našeg kraja.

Cilj je kod svih nas potaknuti osjećaj za druge u potrebi ali i prikupiti novčana sredstva za pomoć misionarima u Africi. Na ovogodišnjoj "Večeri siromaha", kao i kroz brojne druge aktivnosti u kojima sudjeluju svi učenici centra, profesori, uposlenici, kao i salezijanci suradnici, prikupiti novčana sredstva za školovanje djece u Gani gdje je voditelj katoličke misije salezijanac don Ivan Stojanović. U ovoj siromašnoj afričkoj zemlji troškovi školovanja jednog djeteta tijekom cijele godine su 100 eura. Lani je za ovu istu misiju u KŠC-u prikupljeno 3500 maraka a uložena su u kopanje bunara s pitkom vodom.

Sama "Večera siromaha" počinje molitvom za misionare i misije, te prezentacijom načina i uvjeta života onih za koje se prikupljaju novčani prilozi, a obzirom da je ova godina posvećena misijskom djelovanju Katoličke crkve, ovaj put će biti pročitana i Papina misijska poruka. Potom slijedi serviranje objeda koji dodatno dočaravaju način života siromašnih i potrebitih, a večer završava prigodnim zabavno edukativnim programom uz igre i kvizove, u duhu svetog Ivana Bosca, namijenjene prvenstven djeci.

S istim ciljem, tijekom večeri upriličit će se i prodajna izložba pod naslovom „Jednostavno, prirodno i iz ljubavi za misije u Gani“ na kojoj će se prodavati sapuni i balzami izrađeni od potpuno prirodnih materijala. U sklopu aktivnosti povodom obilježavanje Tjedna zdravlja u KŠC-u od 8. do 13. travnja, pod vodstvom profesorice Slavice Jukić izradili su ih učenici Opće gimnazije KŠC-a tijekom redovite i dodatne nastave kemije. Primarni cilj ove aktivnosti bio je potaknuti svijest kod mladih o prednostima korištenja prirodnih proizvoda, te kroz prodaju istih dati osobni doprinos akciji prikupljanju sredstava za školovanje siromašne djece u Gani. Za vizualni identitet ovih priprodnih proizvoda zaslužni su članovi kreativne i foto sekcije Centra.

Postaja.ba (A.J.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03