Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

AUDIO I FOTO: Predstavljena Malvazija žepčake vinarije Povratak

Promocija Malvazije_u_Zepcu_11

Poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić sinoć je u žepačkom restoranu California okupljenim uzvanicima predstavila Malvaziju, novo vino žepačke vinarije Povratak. Ova svjetski priznata sorta prvi put je uzgojena i u vino pretočena ne samo u Žepču, nego i u Bosni i Hercegovini, a lani je ubrana u četiri žepačka vinograda u Goliješnici, Viništu, Lupoglavskim Poljima i Osovi. 7000 boca Malvazije vinarije Povratak na tržište će se plasirati pod sloganom "Stvarno dobra" a na policama trgovina će se naći najkasnije do Uskrsa.  

Ističući da je i sama porijeklom iz žepačkog kraja, gospođa Šimić Valentić je kazala kako je pri ocjenjivanju Povratkove Malvazije zanemarila tu činjenicu i da je njena prosudba krajnje profesionalna.

"Malvazija vinarije Povratak je elegantna i svježa, ima jednu prekrasnu mineralnost, što u biti imaju i sva žepačka vina, i stvarno možete biti ponosni na ovo vino pred kojim je prekrasna budućnost. Ona je kristalno bistra, prekrasne svijetlo žute boja, sa zelenkastim refleksima na rubu čaše, s prekrasnim cvjetno voćnim mirisima. Osjeti se bagremov cvijet koji je vrlo tipičan za Malvaziju, uz citrusne i herbalne note. Dakle jedna krasna Malvazija s jako velikim potencijalom, suha, svježa, vrlo ukusna, srednje laganog tijela, pitka. Vrlo lako možete popiti četiri čaše a da niste ni svjesni da ste već na četvrtoj," kazala je između ostalog ova poznata somelijerka.

"U ovoj boci koja je danas pred vama se nalazi 8, 9 godina našeg rada i truda. U njoj su svi dosadašnji napori našeg tima, u njoj se oslikava trud i zalaganje svih naših 27 zadrugara. Ona predstavlja sve ove dosadašnje aktivnosti, od prvih razgovora u Italiji, prvih prezentacija, prvih boca vina koje smo ovdje proizveli. U njoj su sve naše prepreke koje smo svladali, sav naš trud i inat. Ovo je jedna svojevsrna kruna svega toga. Ponosni smo na prvu Malvaziji u BiH kao i na sve dosadašnje sorte koje smo ponudili tržištu, a naročito smo ponosni na naše vinograde i zadrugare," istaknuo je u pozdravnom obraćanju okupljenima vlasnik Povratka Vinko Zovko. U nastavku poslušajte razgovor s Jelenom Šimić Valentić i Vinkom Zovkom o Malvaziji vinarije Povratak.

 

Postaja.ba (A.J.)

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03