Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

NOVO : Armani Trade akcijski katalog od 5. do 19.8.2019. NOVO

Armani akcije_nez_konkurencije

Malvazija - novo vino iz žepačkih vinograda

Malvazija 1

Žepačka Vinarija Povratak proizvela je novo vino pod nazivom Malvazija, prvo vino te sorte grožđa u Bosni i Hercegovini, koje bi se na policama trgovina trebalo naći do kraja mjeseca.

Autohtona sorta vinove loze iz Istre je svoj novi dom pronašla u Žepču, a da se već "osjeća kao kod vlastite kuće" govore odlični prošlogodišnji urodi. Unatoč iznimno lošim vremenskim prilikama, na površini od 1,5 hektara na četiri lokacije, Osova, Lupoglavska polja, Goliješnica i Vinište u prvoj berbi Istarske Malvazije u Žepču ubrano je 10 tona grožđa.

"Samim time što je Malvazija nešto novo na ovom području i nismo imali nikakva prijašnja iskustva za nas je ona predstavljala veliki izazov. Na kraju se pokazala kao veoma zahvalna sorta otporna na bolesti i dobro se prilagodila našem podneblju", kazala je za Radiopostaju Žepče enologinja Vinarije Povratak Ina-Franciska Tomić.

Iz Vinarije Povratak s ponosom ističu kako su prva bosanskohercegovačka vinarija koja je udomila ovu sortu, te zahtjevnim i složenim procesom proizvela ovo vino koje će danas, interno za medije, poslovne partnere i suradnike, biti prezentirano u Žepču. Malvaziju će predstaviti vrhunski sommelieri, predvođeni Jelenom Šimić - Valentić. Već sutra, 5. travnja, planirana je i promocija na tradicionalnom vinskom sajmu VinoZeus u Zenici.

"Malvazija sadrži 12% alkohola. Ima skladan okus, pitka je i svježa s umjerenim kiselinama. Idealna je za ljetne dane i sljubljuje se s velikim brojem jela", kažu u Vinariji Povratak Žepče, naglašavajući da je proizvedeno 7000 butelja ovog vina.

U Vinariji Povratak ne sumnjaju kako će i ovo žepačko vino pronaći svoj put do kupaca, no još uvijek ne razmišljaju o cijeni. "Fokusirani smo na kvalitetu, a cijenu ćemo odrediti nakon što dobijemo povratne informacije. Cilj nam je da što više ljudi kuša našu Malvaziju i da nam komentare i kritike", ističe enologinja vinarije Povratak.

Žepačku Malvaziju ćete na policama trgovina prepoznati po već uobičajenoj etiketi vinarije Povratak, s crnim grafičkim detaljima na bijeloj podlozi. "Etiketu je radio grafički dizajner iz Italije, ideja je bila naša. Smatrali smo da je zemljopisna karta Osove najbolji način za predstaviti Malvaziju jer je ona upravo u Osovi pronašla svoj novi dom," rekla je na kraju razgovora za Radiopostaju Žepče Ina-Franciska Tomić.

 

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03