Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

KATALOG BLAGDANSKIH SNIŽENJA ARMANI CENTRA U ŽEPČU


Armani akcije_nez_konkurencije_1

U aferi "Farmer" uhićen bivši ministar Desnica Radivojević

Desnica Radivojevic_afera_traktoriŠirom Federacije BiH počela je zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Farmer". Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se desile te godine.

Kako su potvrdili u FUP-u, jučer i danas na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina, koje su nezakonito prodane i dijeljenje trećim osobama, prenosi Klix.

Asistenciju prilikom ovih trodnevnih aktivnosti pružaju policijski službenici kantonalnih ministarstva unutarnjih poslova.

Danas je u Kantonalnom sudu održano ročište radi utvrđivanja mjera za tri uhićene osobe, i to Ivici Mladini, savjetniku bivšeg premijera FBiH Nermina Nikšića, zatim Refiku Džafi i Vahidu Jašareviću.

U nastavku akcije "Farmer" uhićen je bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Kako je istaknuto na ročištu, vrijednost nezakonito stečene koristi koju je ostvarila osumnjičena grupa iznosi više od milijun maraka. NR Kina 2014. godine donirala poljoprivrednu opremu i mehanizaciju u vrijednosti većoj od šest milijuna maraka.

Mladinu je Vlada FBiH tada ovlastila da bude na čelu komisije za dodjelu te opreme, a u sastav su ušli drugi osumnjičeni u ovom slučaju Abdulah Tutmić, Senad Jakešić, Mehmed Nikšić, Enver Smajić i Husein Selimović.

Kako je istaknuto, oni su pronalazili kupce opreme i fiktivne primatelje donacija, kojima se samo na papirima predali opremu, no nju su onda prodavali trećim osobama.

Ukupno, Federaciji BiH dodijeljeno je 96 traktora s pripadajućim priključcima, 37 motokultivatora, 52 motorne pile, 26 setova za mužu, 22 Iaktofrizera i 11 analizatora za mlijeko.

FUP je danas uhitio i tadašnjeg dopremijera i ministra prostornog uređenja Desnicu Radivojevića kojeg sumnjiči da je počinio kaznena djela “Udruživanje radi činjenja kaznenog djela” iz člana 340., a u vezi sa kaznenim djelima “Zloporaba položaja ili ovlasti” iz člana 383. i “Prijevara” iz člana 294. KZFBiH.

Dnevnik.ba

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2