Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

Armani Trade redovni akcijski katalog 13.05.-27.05.2019.

Armani akcije_nez_konkurencije

Josip Lovrić iz Žepča novi ministar financija u vladi ZDK

Josip Lovric_novi_ministarKandidat za mandatara nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić iz Visokog, kojeg je za tu funkciju predložio Kantonalni odbor SDA ZDK, dostavio je predsjedavajućoj Skupštine ZDK Amiri Hadžić prijedlog sastava buduće Vlade ZDK.

– Obveza je da stranka koja ima najviše zastupnika ili koja smatra da može napraviti većinu, dostavi prijedlog za mandatara, što je i učinjeno. Jutros sam održala i sastanak sa svojim zamjenicima, konzultirali smo se, dali suglasnost i potpisali Odluku na prijedlog mandatara. Nakon toga je mandatar Ganić dostavio prijedlog sastava Vlade ZDK – kazala je razgovoru za Fenu predsjedavajuća Hadžić, koja je istakla kako je prijedlog nove vlade potvrdila i Komisija za izbor i imenovanje.

Ona je istakla kako će novu Vladu ZDK činiti premijer i četiri ministra iz SDA, zatim tri ministra iz A-SDA, dva iz HDZ-a i ministrica iz Strake za Bosnu i Hercegovinu. SDA je objavila da je za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta predložila Spahiju Kozlića iz Zenice, za ministra uprave i pravosuđa Nebojšu Nikolića iz Zenice, za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mirnesa Bašića iz Kaknja te za ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića iz Olova.

– A-SDA je za ministra zdravstva predložila Adnana Jupića iz Zavidovića, za ministra unutarnjih poslova Darija Pekića iz Visokog te Arnela Isaka za ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline. HDZ-ov Zlatko Jelić iz Usore ostat će ministar privrede, dok će Josip Lovrić iz Žepča biti novi ministar financija. Ministrica rada, socijalnih pitanja i izbjeglica bit će Azra Šabanović iz Zavidovića, kandidatkinja Stranke za BiH – kaže predsjedavajuća Hadžić.

Ona će uskoro svoju funkciji u radnom predsjedništvu Skupštine ZDK prepustiti stranačkom kolegi Ćazimu Huskiću iz Žepča, koji će biti novi, treći predsjedavajući 8. saziva Skupštine ZDK. Hadžić ističe kako je ta promjena bila unaprijed dogovorena između nje i predsjednika Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralema Galijaševića.

– Zato se nisam i profesionalizirala u skupštini ZDK, mada sam na to imala pravo. Ja sam po vokaciji ljekar i to je posao kojim se želim baviti. Ovo je vrlo važna i vrlo odgovorna funkcija, i posao ljekara pa ne mogu istovremeno kvalitetno raditi dva posla. Od nečega bih morala odustati, a ja sam bliža svojem zdravstvu. U ovim godinama, sa znanjem i iskustvom te svim što sam uložila u sebe da bih bila to što jesam, mislim da puno više mogu dati na tom poslu – ističe predsjedavajuća Hadžić.

Ona napominje kako će se na poziciji predsjedavajuće zadržati sve dok se ne provedu procedure, ali je izvjesno kako će voditi narednu sjednicu Skupštine ZDK, a koja bi trebala biti održana 27. ili 28. ožujka. Tada će biti i imenovana nova Vlada ZDK te, vjerojatno, usvojen i budžet ZDK za 2019. godinu, jer 31. ožujka istječe rok za usvajanje tog dokumenta. U toku je sjednica Kolegija Skupštine ZDK, na kojoj će biti utvrđen i točan termin sjednice na kojoj bi ZDK trebao dobiti novu vladu.

postaja.ba/fena

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019

reklama-postaja03