Baner

Program

Glazbomat

  Za Vaše glazbene želje!
  SMS poruka na broj:
  +387 (0)63-286-251
  ili e-mail na adresu:
  radio@postaja.ba

Raspored

Info

Kontakt

  Radiopostaja Žepče
  Frekvencija 95,9 Mhz

  Adresa:
  Zagrebačka b.b.
  72230 Žepče BiH

  Telefoni:
  tel: +387 32 883 319
  fax: +387 32 883 143

  E-mail:
  radio@postaja.ba

ARMANI CENTAR ŽEPČE - AKCIJSKI KATALOG ZA RUJAN

Armani akcije_nez_konkurencije

AUDIO I FOTO: Cipele iz Žepča nose se diljem europskih ulica

antilop 16

Gost u današnjoj emisiji Radiopostaje Žepče Mjesta, ljudi,običaji bio je Esad Porobić, vlasnik poduzeća Antilop iz Žepča. Ovo poduzeće proizvodi obuću vrhunske kvalitete i već dvadeset godina cipele izrađene u pogonima Antilopa u Ljeskovici kod Žepče nose se diljem ne samo Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, nego i brojni Austrijanci, Nijemci i Švicarci rado obuvaju cipele brendova Roberto, Lizard, Lavidovi, Romeo koji se proizvode u pogonima Antilopa u Ljeskovici.

Tvrtka Antilop osnovana je 1998. godine i s proizvodnjom obuće je započela u podrumu obiteljske kuće u Zavidovićima. Tada je zapošljavala 8 radnika, a danas u pogonima koji su nekoliko godina kasnije izgrađeni u Ljeskovici, općina Žepče, neposredno u proizvodnji cipela upošljava 10 puta više, odnosno 80 radnika, a indirektno još toliko. Tvrtka ima kompletno razrađenu liniju proizvodnje, od ideje do gotovog proizvoda. A da se zaista radi o vrhunskoj cipeli svjedoči i činjenica da godišnje proizvedu do 100 000 pari cipela u preko 250 muških, ženskih, ljetnih i zimskih modela. Većinu proizvoda unaprijed rasprodaju na inozemno, dok manji dio plasiraju na domaće tržište. Iz godine u godinu povećavaju se zahtjevi za količinama inozemnih kupaca čemu za sada, uz neupitno zadržavanje kvalitete, uspijevaju udovoljiti. Za slušatelje Radiopostaje Žepče gospodin Porobić ispričao je zanimljivu anegdotu kada mu se jedan prijatelj hvalio kako je u inozemstvu kupio odlične cipele i predlagao mu da i on u svojim pogonima pokuša proizvesti nešto slično. Na kraju se ispostavilo da se radilo o cipelama brenda Roberto koje su proizvedene u pogonima gospodina Porobića.

Zanimljivo je da je ovo prvi inerview koji je medijima dao vlasnik Antilopa Esad Porobić. Kako je moguće da je ovakav poslovni pothvat 20 godina ostao medijski nezamijećen? Je li moguće da je medijima i široj javnosti nezanimljiva priča o proizvođaču iz Bosne i Hercegovine koji proizvode vrhunske kvalitete, (a da nisu takvi ne bi ni mogao), plasira na zapadno tržište? U mnoštvu loših vijesti koje nas svakodnevno zasipaju sa svih strana, priča o Antilopu i sličnim proizvođačima morala je naći svoje mjesto kao primjer da se i kod nas može napraviti uspješan poslovni pothvat. U vrijeme kada brojni renomirani bosanskohercegovački proizvođači kože i obuće koji su imali uhodanu proizvodnju zatvaraju svoje pogone, Easad Porobić kupuje strojeve, kreditno se zadužuje i pokreće proizvodnju cipela u Zavidovićima, odnosno Žepču. U krugu poduzeća u Ljeskovici nalazi se i trgovina u kojoj se ove vrhunske cipele mogu kupiti po cijenama često nižim i od tvorničkih.

Gdje je to poduzeće danas, s koji se sve problemima susreće i kakvi su planovi za dalje poslušajte u ovom zanimljivom razgovoru. Zahvaljujemo gospodinu Porobiću što je izdvojio vrijeme i ukazao povjerenje Radiopostaji Žepče. S njim je razgovarao Davor Šupuković.

 
 

Postaja.ba (A.J.)

RPŽ UŽIVO

Duga ideal_baner_2019_2

reklama-postaja03